celovita prenova kopalnice

Vas zanima celovita prenova kopalnice?

V kopalnici preživimo veliko več čas, kot si mislimo. Že če vsakodnevno v njej zadržimo le zjutraj in zvečer po dvajset minut in čez dan nekajkrat po pet minut, to na letni ravni hitro znaša več kot 400 ur, zato je dejstvo, da mora biti kopalnica urejena in funkcionalna praktično neizogibno. Celovita prenova kopalnice je zato zagotovo dobra ideja, zlasti če je vaša trenutna že stara in vam povzroča sive lase.

Izhodišče je dober načrt

Izhodišče vsake kakovostno izpeljane prenove je zagotovo dober izhodiščni načrt, ki vam bo skozi ves proces obnove služil kot oporna točka in vam pomagal pri težkih odločitvah. Ko začnete pripravljati načrt prenove, si je vedno dobro zamisliti končni cilj ter na to opredeliti pot in posamezne korake, ki vas bodo do njega pripeljali.

Če vam gradbene vode niso najbolj blizu je pred začetkom prenove kopalnice načrt dobro pokazati nekomu, ki se spozna na celovite prenove kopalnic, saj vam bo lahko zelo natančno povedal, na kaj morate biti bolj pozorni, česa morda ni mogoče izvesti ter predlagal morebitne izboljšave. Več podrobnosti in časa, kot boste na začetku vložili v osnutek in načrt, manj živcev in slabe volje boste nato porabili pri procesu celovite prenove.

prenova-kopalnice-2

Velik del predpriprave lahko opravite sami

Ko imate načrt dodobra izdelan, pa se lahko lotite prenove. Celovita prenova kopalnice pa se na žalost ne začne s polaganjem čudovitih ploščic in montiranjem kopalne kadi, ampak na začetku zahteva kar nekaj predpriprave, za katero lahko veliko pripravite že sami in tako privarčujete kar nekaj denarja, pa tudi časa.

Zagotovo je potrebno na začetku vse elemente odnesti iz kopalnice in odstraniti ploščice. Če imate pri roki primerno orodje lahko poskrbite tudi za pripravo novih kanalov za vodo in električno napeljavo, hkrati pa poskrbite, da se zamenjajo stare vodovodne cevi. Pred vsakim posegom pa zopet velja nasvet, da se prej posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati, kako se lotiti prenove korak za korakom.

celovita prenova kopalnice

Naj čas ne bo vaš gospodar

Ker imate zagotovo namen, da bi vam prenovljena kopalnica služila še dolgo časa, vam svetujemo, da tudi za njeno prenovo načrtujete, da bo trajala kar nekaj časa. Zagotovo je celovita prenova kopalnice eden izmed najbolj motečih posegov za nemoteno bivanje, saj je kopalnica tisti prostor, brez katerega res ne morete normalno živeti. Toda če je le mogoče, se dogovorite za uporabo kopalnice pri sosedu, starših ali prijateljih, saj boste tako imeli dovolj časa, da kopalnico v miru prenovite brez dodatnega hitenja, ki lahko povzroči veliko slabe volje, predvsem pa slabo in nekakovostno opravljeno delo.

Avtor