prenova kopalnice v bloku

Ali je prenova kopalnice v bloku res tako zahtevna?

Ali ste tudi vi naveličani svoje stare kopalnice, ali pa je ta dotrajana do te mere, da potrebuje celovito obnovo? Za obnovo kopalnice se ljudje v največji meri odločajo zaradi obrabljenosti površin, ki so izostavljene vsakodnevni uporabi in vlagi, zaradi želje po modernejšem videzu ali vgraditvi dodatne oz. nove opreme v obstoječo kopalnico. Prenova kopalnice je projekt, ki zahteva natančno načrtovanje, pripravo na izvedbo in samo izvedbo projekta. Oprema v kopalnici je v veliki meri pogojena s praktičnostjo, še posebej v blokih pa gre tudi za izkoriščanje vsakega centimetra prostora, ki je na voljo. Seveda je ob tem pomemben tudi estetski vidik, še večji izziv pa predstavlja prenova kopalnice v bloku – tam je zaradi majhnosti prostora ključna čim bolj optimalna razporeditev kopalniških elementov in z ustrezno izbiro ploščic, sanitarne opreme, kopalniškega pohištva in dodatkov je lahko tudi kopalnica v bloku prenovljena hitro in učinkovito.

prenova-kopalnice-2

  • Določitev želj

Za kakovostno in hitro prenovo kopalnice v bloku je že v začetni fazi pomembno, da natančno definirate obseg prenove, ki ga načrtujete – gre le za manjše estetske popravke, boste zamenjli kopalniško pohištvo ali pa kar celotno kopalnico vključno z vsemi instalacijami in keramiko. Celovita obnova kopalnice zajema zamenjavo stenskih in talnih oblog, sanitarnih elementov ter prenovo vodovodnih, odtočnih in električnih inštalacij. Zahtevnost prenove je odvisna od obsega prenove in če boste imeli že na začeku jasno izdelano vizijo o prenovi, bo tudi prenova kopalnice v bloku potekala brez težav. Ob tem je pomembno tudi, da zamejite finančni okvir, saj navadno velja, da cena prenove narašča z majhnostjo prostora, in čim bolj natančno določite, koliko denarja ste pripravljeni vložiti v obnovo.

prenova-kopalnice-3

  • Izbira mojstra in izvedba prenove

Igra ključno vlogo pri tem, kako hitro in kako kvalitetno bo opravljena prenova kopalnice. Zato je pomembno, da si zanjo vzamete dovolj časa in izberete mojstra z izkušnjami v izogib morebitnim zapletom pri prenovi kopalnice. V povprečju traja prenova kopalnice v bloku od 3 do 7 dni, še posebej pomembno pa je zagotoviti čimbolj nemoten dostop do vode in sanitarij ostalih prebivalcev bloka. Za to je ključnega pomena organiziranost in usklajenost vseh izvajalcev del pri prenovi kopalnice. Najprej je potrebno zamenjati inštalacije, nato pa sledi polaganje ploščic in za čim bolj hitro opravljeno delo pomembno vlogo igra tudi priprava talnih in stenskih površin. Pri učinkoviti prenovi kopalnice v bloku na koncu sledi še montaža kopalniškega pohištva, s katerim boste poskrbeli za udobje in dobro počutje v kopalnici. Cilj prenove je vsekakor v tem, da dosežete videz usklajenega prostora in s pametnim načrtovanjem bo tudi na pogled zahtevnejša prenova kopalnice v bloku postala mala malica.

Avtor