kam postaviti posteljo za boljši spanec

Ali vas zanima, kam postaviti posteljo za boljši spanec?

Kvaliteta spanca je odvisna od veliko dejavnikov, med drugim tudi od tega, kje imamo postavljeno posteljo, oziroma lega vzglavnika, glede na smer neba. Feng šuj, starodavni kitajski filozofski sistem pravi, da je energija spalnice povezana z energijo v vašem življenju. Od nje je odvisno vaše zdravje, splošno počutje in kvaliteta odnosov. Torej, kam postaviti posteljo za boljši spanec in trdno zdravje?

Poleg tega, kam postaviti posteljo za boljši spanec, je pomembna tudi sama lega, oziroma postavitev spalnice. Na to je dobro pomisliti še preden gradimo hišo, oziroma se selimo v novo stanovanje. Najboljša postavitev spalnice za odrasle naj bi bila na jugozahodni strani, to pa je povezano s tem, da je na jugozahodni strani neba točka elementa zemlje, ki poskrbi, da so vibracije v prostoru bolj upočasnjene. To je pomembno, ker je ravno spalnica prostor, kjer se umirimo in zaspimo. Na drugi strani, pa je za postavitev spalnice najmanj ugodna jugovzhodna stran, kar je povezano z elementom ognja in z njim večjo dinamiko vibracij, kar pomeni, da se v taki spalnici ne boste zlahka umirili, kaj šele kvalitetno spočili. Nekatere študije celo dokazujejo, da vam napačna stran lahko povzroči spremembe v vedenju, kar vodi v slabe odnose. Za otroško spalnico pa je najbolj primerna zahodna stran neba, ki je povezana z elementom zraka, ki prinaša energijo in razigranost.

Postelje

Kam postaviti posteljo za boljši spanec?

Po feng šuju naj bi bilo idealno mesto za postavitev postelje čim dlje od vrat. Najbolje je, če je postavljena pravokotno nasproti vrat. Vzrok za to, da ni dobro imeti postelje preblizu vrat ali okna tiči v tem, da naj bi po kitajski filozofiji se preveč obremenjevali s tem, kdo stoji za vrati, oziroma, kdo bo prišel skozi vrata, kar ima veliko globlji pomen, kot se sprva sliši. Položaj krste, kot pravimo položaju, pri katerem so noge usmerjene direktno v vrata, prav tako ni ugoden, zaradi slabih energij, ki so povezane s položajem krste v kateri leži mrtvec. Če se temu ne moremo izogniti zaradi prostorske stiske, lahko zadevo rešimo tako, da med vrata in posteljo postavimi manjši kos pohištva in tako ustvarimo pregrado. Prav tako ni ugoden položaj za postavitev postelje pod policami, saj so znak negativnih vibracij.

kam postaviti posteljo za boljši spanecNajbolj krepčilen spanec prinese lega, pri kateri je vzglavje obrnjeno na sever. Razlogi za to naj bi bili v magnetnih silah zemlje, ki vplivajo na naše počutje, energijo in zdravstveno stanje. No, zdaj veste kam postaviti posteljo za boljši spanec, tako, da nimate več izgovorov, da se niste naspali.

Avtor