postelja pod oknom

Ali je postelja pod oknom dobra rešitev za boljši spanec?

V povprečju preživimo v postelji kar tretjino svojega življenja, zato lahko rečemo, da je spalnica napomembnejši prostor v našem stanovanju. Da bo spanje kvalitetno, moramo poskrbeti, da je postelja v pravem položaju. Po starodavni kitajski filozofiji, je zelo pomembno ali je postelja pod oknom, pri vratih, na katero steno sloni in tako naprej.

Najboljši položaj postelje v spalnici je diagonalno od vrat, tako, da je vzglavje naslonjeno na steno, oseba pa iz ležečega položaja vidi vrata in okno. Najmanj ugoden pa je položaj, pri katerem je postelja pod oknom, ali pa med vrati in oknom. Prav tako naj postelja ne bi bila ob steni z vodovodnimi inštalacijami. Prav tako je pomembno, da nasproti postelje ni ogledal, nad posteljo pa ni polic ali velikih luči. Postelja naj bo dvignjena od tal, da lahko energija nemoteno kroži. Za najbolj nevarnega pa velja položaj smrti, ko je postelja obrnjena proti vratom. Ta položaj spominja na položaj mrtveca v krsti in lahko slabe energije, ki so povezane s tem položajem prinašajo različne bolezni.

postelja-pod-okno-1Po feng šuju ni dobro, da je postelja pod oknom, saj skozi okna in vrata prehaja energija, kar pa negativno vpliva na spanje. Spanje pod oknom naj bi prinašalo slabše spanje, utrujenost, pomanjkanje energije, slabše medsebojne odnose, slabši imunski sistem in dovzetnost za nekatere bolezni. Prav tako pa vas, če je postelja postavljena pod oknom, lahko motijo hrup iz okolice, svetloba in onesnažen zrak. Ti moteči dejavniki lahko povzročijo nemir in vam otežijo spanec. Če nimate možnosti, da postavite posteljo kamorkoli drugam, kot pa pod okno, potem lahko negativne učinke vsaj ublažite. Ena rešitev je, da med okno in posteljo namenite nekaj prostora, tako se bo lahko energija vsaj malo ujela. Drugi način pa je, da močno dvignete vzglavje, vendar ne spet previsoko, oziroma ne sme biti nesorazmerno s posteljo.

postelja-pod-okno-2Vzglavje naj bo iz trdega in močnega, kvalitetnega materiala. Prav tako, pa deluje tudi, da zaščitite okno, oziroma ga zastrite. Lahko izberete zavese iz naravnega in dihljivega materiala, kot je naprimer bombaž ali pa svila, z nežnimi vzorci. Še boljše pa je, če okno zastrete z lesom, naprimer z lesenimi polkni. Prav tako morate okno zastreti tudi podnevi, če ležete k počitku, saj boste tako poskrbeli, da ne bodo slabe energije prihajale skozi okno in motile vaš spanec, oziroma počitek. Postelja pod oknom pa ni dobra ideja tudi zato, ker naj bi po feng šuju tako ves čas čakali kdaj bo kdo prišel skozi okno.

Written by