Spalnica z mostom

Spalnica z mostom bo navdušila tudi vas

Kaj je spalnica z mostom, kako se namesti in koliko stane ter kje jo je mogoče kupiti? Vsa ta vprašanja in še več odgovorov smo obravnavali in vam jih ponujamo v današnje.

Kaj je spalnica z mostom

Se spomnite starih tradicionalnih spalnic naših dedkov in babic, ki so ob ležišču imeli postavljene omare levo in desno, nad posteljo pa kakšen predalnik? Tako se je pridobil še kako potreben prostor, za obleke in dodatno garderobo. To je spalnica z mostom in prihaja znova v del opremljanja spalnic.

Spalnica z mostom je čudovita rešitev tam, kjer je prostor za opremo posameznih delov spalnice premajhen. Takšna oprema je izbira za otroške sobe, garsonjere, najdete pa jih tudi na vikendih ali apartmajih.

Vrste spalnic z mostom

  • Klasična spalnica z mostom

Klasični sistem je postavitev dveh garderobnih omar, ki ju povezuje most. Most je po navadi odprtega tipa in ima namen dekorativnega dodatka, na katerega lahko daste knjige ali rože ali ostale stvari, ki si jih želite imeti pri roki.

  • Način spalnice z mostom z več omarami

Lahko si umislite tak sistem spalnice, kjer boste imeli čim več predalov. Tako lahko zapolnite ves stenski prostor. Poleg klasične postavitve se v tem primeru dodajo še manjši predalniki spodaj, v katere lahko shranite spodnje perilo, kopalke, brisače, nogavice, šale in kape.

spalnica-z-mostom-1

V zgornjih predalih, ki so vgrajeni v sam most pa kakšno posteljnino ali manjše vzglavnike ter pižame. Lahko si umislite tudi bralne luči, ki se namestijo po navadi na notranjih straneh.

  • Kotna spalnica z mostom

V prvih dveh primerih so spalnice z mostom postavljene tako, da je postelja vedno na sredini, levo in desno pa so postavljeni poljubni elementi. Kako pa je s kotno spalnico z mostom?

Kotna izvedba spalnice z mostom je takrat, ko ni povsem mogoče umestiti postelje na sredino. V tem primeru jo namestite preprosto v najprimernejši kot, nad pa se vgradijo odprte ali zaprte omarice ali poličke. Levo ali desno je po navadi postavljena omara, lahko tudi z drsnimi vrati, pred posteljo pa si lahko umislite še kakšen dodatek, kot je polička.

Dodaten prostor za odlaganje perila je v tem premeru lahko predalnik pod ležiščem, ki ga preprosto izvlečete in vanj položite posteljnino.

  • Spalnica z mostom, kjer se postelja lahko dvigne

Ta sestavni sklop je namenjen predvsem tistim prostorom, ki so res izredno majhni. Sestavni elementi poličk in garderobnih omar je lahko klasične ali kotne postavitve, le da v tem primeru posebno pozornost namenimo tam, kjer bomo namestili posteljo, ki se dvigne.

Most je v tej zasnovi nekoliko ožji zato, da se lahko postelja pospravi navpično oziroma vertikalno. Kako se opremi most, je povsem vaša izbira, lahko so odprte poličke ali pa predalniki. Postavitev takšne spalnice je lahko tradicionalen ali kotni.

  • Spalnica z mostom v otroški sobi

Najbolj pogoste spalnice z mostom so prav v otroških sobah. Po navadi so eno posteljne lahko pa so tudi več posteljne.

Ker so otroške sobe po navadi manjše od glavne spalnice, se vse več staršev odloča za postavitev otroške spalnice z mostom. Te so lahko v najrazličnejših barvah, materialov in postavitev. Lahko so postavljene tradicionalno ali kotno, odvisno od velikosti prostora. Klasične ali moderne, za fante ali punčke. Možnosti je res veliko.

Spalnica z mostom – kje jo kupiti

Verjetno se, kot večina nas, tudi vi sprašujete, kje bi lahko kupili takšen sestav spalnice z mostom, ki bi bila kot ulita za vaš prostor. Najlažji način je pobrskati po spletu in preveriti ponudbo, pa vendar boste znova naleteli na široko paleto ponudb in v vsaki bo nekaj manjkalo.

Najbolje je poiskati podjetje, ki vam nudi celovite rešitve in koncepte. Po navadi so to podjetja, ki se ukvarjajo z mizarstvom in vam po naročilu izdelajo stavbno pohištvo po meri, mizarske rešitve, kot so spalnice z mostom, in podobno.

Spalnice z mostom lahko kupite tudi v trgovinah s stavbnim pohištvom. Te so, po navadi že v kompletu in določenih mer, zato vam svetujemo, da preden se odločite za nakup take spalnice, preverite velikost prostora in narišete približno postavitev. Tako vam bodo prodajalci lažje pomagali z nasveti, kaj je najbolj primerno za vašo spalnico z mostom.

S spalnico z mostom ne boste rešili samo prostorske problematike. Z izbiro takega sklopa stavbnega pohištva boste imeli vse na enem mestu in pri roki.

Written by