apartmaji strunjan

Preureditev stare hiše v moderno opremljene apartmaje v Strunjanu

Ste kdaj razmišljali, da bi kupili staro hišo, ki dobesedno že razpada in jo prenovili v klasičnem, tradicionalnem, ampak kljub temu modernem stilu? Novi Strunjan apartmaji so nastali prav na željo določene osebe, da iz stare, propadajoče zgradbe naredi prenovljene apartmaje, ki bodo izžarevali kanček domačnosti, prave Istrske pristnosti in precejšnjo mero sodobnih dizajnerskih potez. Nastala je hiša, ki je zares nekaj posebnega, vsako leto pa so rezervacije zapolnjene praktično takoj. Prenova stare hiše je lahko dobra ideja za ureditev novega bivalnega kotička, lahko pa se prenovljeni prostori oz. zgradbe prelevijo tudi v neke vrste poslovno idejo, kar ta hiša v Strunjanu prav zagotovo tudi je.

Kaj vse je potrebno opraviti, preden hišo lahko prenovimo?

Če tudi sami razmišljate, da bi prenovili staro hišo in jo izkoristili na enak način, kot so to naredili s temi apartmaji v Strunjanu, potem ste prišli na pravo mesto, saj bomo v tem prispevku do potankosti razložili kako lahko tudi vi pridete do takšnega rezultata. Torej, ko se boste odločali za tak projekt boste najprej seveda potrebovali hišo, ki jo boste lahko prenovili. Svetujemo vam, da pregledate čim več propadajočih hiš, saj boste le tako lahko prišli do tiste prave, ki bo pritegnila vašo pozornost. Ko boste našli pravo hišo oz. parcelo, kjer bi takšna hiša lahko stala, se bo vse skupaj šele začelo. V tej fazi je potrebno pridobiti informacijo o tem, kdo je sploh lastnik in parcelo oz. staro hišo od njega odkupiti. Na takšen način boste lahko začeli postavljati temelje za vaš projekt. Ko boste vse to opravili je čas, da poiščete izvajalca, ki bo za vas pripravil projektno zasnovo. To je čas, ko boste morali izbrskati čim več informacij o tem, kaj vse potrebujete, to je čas, ko se boste morali odločiti kako neki bo vse skupaj na koncu izgledalo, prav tako pa bo potrebno premisliti, koliko ste pripravljeni investirati v takšen posel.

apartmaje-v-strunjanu-1

Ko bo vse to pod streho pa boste lahko pričeli s samo prenovo. Koliko bo prenova trajala je nemogoče napovedati, saj je zelo odvisno od tega koga boste izbrali za izvajalca, kakšne zahteve boste imeli, kot seveda tudi obsežnost samega projekta. Če bo projekt zelo obsežen, potem boste potrebovali kar nekaj časa, preden ga boste lahko uspešno zaključili. Ko pa ga boste, boste zagotovo zelo zadovoljni, saj boste v ta projekt morali vložiti kar precej vašega dela in truda, kar pa se vam bo na koncu skoraj da zagotovo obrestovalo.

Kako tržiti takšno Istrsko hiško?

Ko boste enkrat hiško oz. apartmaje zaključili je čas, da pričnete razmišljati o trženju le te. Opcij imate tukaj kar precej. Najbolje bo morda, da se odločite kar za promocijo na Booking.com ali Airbnb.si, saj boste na takšen način lahko zelo hitro in enostavno prišli do prave ciljne publike. Ko boste enkrat vse to uspeli vzpostaviti pa boste tako ali tako skozi izkušnje ugotavljali, kaj neki je za vas najbolje, kaj vam prinaša največ dobička in nato vam svetujemo, da samo pritisnete na ta kanal in vsa svoja sredstva usmerite vanj. Apartmaji Strunjan, ki smo jih malo prej omenjali so se kaj hitro pojavili na Booking.com platformi in tudi na Airbnb.com. Kateri kanal je njim bolje deloval je težko povedati, saj nimamo teh informacij, glede na to, da se ta hiša sedaj nahaja samo še na Booking.com pa sklepamo, da jim je Booking.com platforma bolje delovala. Je pa res, da je to samo naše ugibanje – nikoli se ne ve, kaj je res, dokler nam tega lastniki nepremičnine oz. apartmajev ne zaupajo sami.

apartmaje-v-strunjanu-2

Če boste imeli drugačne ambicije in sicer da ne boste želeli nikakršnega deleža pustiti tem portalom za promocijo, potem bo zagotovo najbolje, da se odločite za lastno spletno stran z booking sistemom in kar na takšen način promovirate vaše nastanitve. Bo sicer nekoliko več dela in kar precej več časa bo trajalo, da boste prišli do prave baze sledilcev oz. zvestih uporabnikov, toda ko pa vam bo to uspelo boste po domače povedano na konju. Če tudi sami razmišljate, da ste sposobni opraviti digitalni marketing na tako visokem nivoju, da boste dejansko lahko pripeljali zadostno količino obiska, potem je zagotovo najbolje, da se odločite za takšno rešitev. Samo od vas je odvisno kaj boste naredili, dejstvo pa je, da je danes, ko živimo v “digitalni dobi” mogoče praktično vse. Svetujemo vam, da se tudi sami potrudite in se naučite pristopov digitalnega marketinga, saj boste le tako lahko sami dodobra spromovirali vašo nastanitev.

Avtor