moderne kuhinje

Moderne kuhinje čistih linij so izdelane po meri

Ne glede na to ali opremljate novozgrajeni dom ali pa prenavljate obstoječo kuhinjo, ko pride do trenutka, da kupujete kuhinjo, se najprej odločite, kakšno pravzaprav želite: gotovo kuhinjo ali kuhinjo po naročilu. Če si želite moderne kuhinje, potem boste zagotovo morali izbrati izdelavo po naročilu. Moderne kuhinje so običajno lepše na prvi pogled, narejene bolj kvalitetno in predvsem ustrezajo vašim željam in potrebam.

V današnjih časih so moderne kuhinje narejene tako, da so videti elegantne, s čistimi linijami in izredno odporne na različne udarce in praske. Zasnovane so tako, da so funkcionalne in estetske, hkrati pa vsebujejo elemente tradicionalnih kuhinj, a ravno toliko spremenjene in predelane, da sovpadajo z načeli moderne kuhinje. Glavna značilnost moderne kuhinje je, da je posebej prilagojena vsakemu kupcu, njihovim željam, potrebam, estetskemu videzu doma in predvsem, da so do zadnjega kotička uporabne.

Po čem najlažje prepoznate moderne kuhinje?
Običajno se moderne kuhinje najlažje prepoznajo po gospodinjskih napravah iz nerjavečega jekla, ki združujejo sodobne oblike in čist videz. Verjetno se spomnite, da so bili nekaj časa nazaj zelo priljubljeni raznobarvni kuhinjski pripomočki in aparati, še posebej pa bele barve. Aparati belih barv z leti porumenijo, družine z majhnimi otroki se zavedajo, kako hitro se lahko navzamejo tudi drugih barv, kar pa ni videti privlačno, kajne? Na drugi strani pa barva in material nerjavečega jekla odlično sovpada z vsemi toni in barvami kuhinj, ne glede na slog, ki vam je všeč in ga želite uporabiti v vaši novi kuhinji. Moderne kuhinje nikakor niso omejene glede funkcionalnosti, zlasti ne pri visoko tehnoloških dodatkih, kot so vgrajene vtičnice, pultne nape in posebni najnovejši dizajni predalnikov po vaših željah.

moderne kuhinjeModerne kuhinje so brez barvnih omejitev
Če za tradicionalne kuhinje velja, da morajo biti iz lesa, se moderne kuhinje temu trendu lahko brez težav upirajo oz. izognejo. Če si želite moderne kuhinje, ste lahko pomerjeni, izberete lahko praktično kater koli odtenek barve si zaželite. Z napredkom tehnologije proizvajalci kuhinj lahko razvijejo materiale, ki omogočajo široko barvno paleto. Vseeno pa je za moderno kuhinjo dobro slediti nepisanemu barvnemu pravilu 60-30-10: 60 % kuhinje naj bo v dominantni barvi, 30 % kuhinje naj bo v sekundarni barvi, samo 10 % kuhinje pa naj bo v izrazitejši barvi, ki pomaga razbiti monotonost in vnese nekaj svežine v kuhinjo.

Moderne kuhinje niso natrpane
Tudi za sodobne kuhinje velja, manj je več, saj jih odlikuje čistoča na vseh področjih, tudi v količini aparatov, pripomočkov na vidnih mestih. Pripomočke in manjše naprave se v kuhinji shranjujte v omarah in predalnikih, sestavine vsebnikov pa prestavite v shrambo. Čista in pospravljena kuhinja brez nepotrebne navlake bo v vaš dom vnesla svežino, pa ne glede na to, ali gre za moderno ali povsem tradicionalno kuhinjo.

moderne-kuhinje-1

Moderne kuhinje so svetle
Še en izredno pomemben vidik moderne kuhinje je tudi svetloba. V tradicionalnih kuhinjah je čez dan svetloba prihajala skozi manjša okna, zvečer pa je kuhinjo osvetljevala običajno ena stropna svetilka. Danes pa v modernih kuhinjah svetloba prihaja skozi velika okna in sodobna svetila se razporedijo po celotnem prostoru. Nekatere kuhinje omogočajo tudi vgradnjo LED trakov pod zgornje omarice, kar še dodatno osvetli delovni pult.

Moderna kuhinja se ne skriva za vrati, ampak je povezana z jedilnico in dnevnim prostorom
V preteklosti je bila gradnja osnovana tako, da je bila kuhinja ločena od bivalnega dela in se je skrivala za vrati. Danes so moderne kuhinje postavljene v stanovanje kot osrednja točko doma in jo skupaj z jedilnico povežejo z dnevno sobo. Kuhinje se danes ne skriva več, saj so z dovršenim stilom privlačnega videza. Vedno pospravljena kuhinja pa je pripravljena tudi na obiskovalce in njihove poglede.

Written by