kotne sedežne garniture

Kotne sedežne garniture – koristni nasveti za nakup

Vsi poznamo ta prijeten občutek, ko se po napornem dnevu zleknemo na sedežno garnituro in odmislimo vse skrbi. Ali pa na deževen dan, ko se ob gledanju televizije ali branju knjige sproščamo na kavču. Tudi, ko nas obišče širša družina in prijatelji, druženje v večini primerov poteka v dnevnem prostoru, ki je osrednji del vsakega stanovanja. Zato je še toliko bolj pomembno, da imate kvalitetno sedežno garnituro, ki bo vas in vašo družino razveseljevala z udobjem. Če ravno iščete novo povsem običajno sedežno garnituro oz. natančneje kotne sedežne garniture, ste na pravem mestu. V nadaljevanju vam predstavimo koristne nasvete, da boste lahko izbrali in kupili najboljšo možno sedežno garnituro za vaš dom.

Kako se lotiti nakupa kotne sedežne garniture?
Če prvič kupujete sedežno garnituro za svoj dom, potem veste, da to ni tako enostavno, kot se na začetku zdi. Sploh pa ne v poplavi ponudbe tako na spletu kot v fizičnih trgovinah. Zato si še pred obiskom spletne strani ali fizične trgovine, odgovorite na nekaj ključnih vprašanj. Kaj bo glavni namen sedežne garniture? Bo služila druženju, počitku in sproščanju, bo mogoče dodatno ležišče, ali celo glavno ležišče v vaši garsonjeri? Sledi še eno zelo pomembno vprašanje, in sicer koliko časa boste namenili vzdrževanju in čiščenju sedežne garniture? Če vam ni pogodu pogosto čiščenje, potem bo zagotovo bolje izbira kotne sedežne garniture, ki je lahka za vzdrževanje in ni iz občutljivih materialov. Zato pri sami izbiri namenite pozornost izbiri primernega materiala in barve. In smo že pri ceni, vprašajte se, koliko ste pripravljeni plačati za kotno sedežno garnituro? Zavedajte se, da je razpon med cenami lahko zelo velik, od nekaj sto do nekaj tisoč evrov. Ne glede na to, da že veste, da izbirate kotne sedežne garniture, še vedno lahko izbirate med kotnimi sedežnimi garniturami v obliki črke L ali U. Še eno zelo pomembno vprašanje, ki si ga zastavite, ali boste sedežno garnituro potrebovali tudi za dodaten prostor za shranjevanje? V primeru, da vam v stanovanju primanjkuje prostora, je takšna sedežna garnitura prava odločitev.

kotne sedežne garnitureKotne sedežne garniture – pogosta izbira iz številnih razlogov
Že vrsto let so najbolj priljubljena izbira prav kotne sedežne garniture, ker združujejo tako praktičnost kot udobje. Če je v vašem dnevnem prostoru dovolj prostora in bo vaš kavč središče družabnega dogajanja, tako za vašo družino kot ob obisku prijateljev, potem izberite kotno sedežno v obliki črke U. V tem primeru, bo vedno dovolj prostora za gledanje televizije, za posedanje ob klepetu, za otroško igro in tudi za ples, če si ga boste zaželeli. V primeru, da nimate dovolj prostora za kotno sedežno v obliki črke U, potem izberite takšnega z enim kotom, v obliki črke L. Ne pozabite, da kotne sedežne garniture optično povečajo prostor, saj so običajno potisnjene v kot oz. so nameščene ob dve ali celo tri stene, kar preostanek sobe malce odpre. Dejansko kotne sedežne garniture zavzamejo manj prostora kot običajni kavči ali fotelji.

Sedežne garniture

Kotne sedežne garniture z dodatnim ležiščem in prostorom za shranjevanje

Kotne sedežne garniture, ki imajo raztegljivo ležišče ali s prostorom za shranjevanje, so prav tako udobne kot povsem običajne. Prva od obeh izbir je primerna za vas, še posebej če živite v garsonjeri in je sedežna čez noč tudi vaša postelja. Ali pa sedežno izkoristite za dodatno ležišče, ko vas obiščejo gostje. Najnovejše kotne sedežne garniture imajo tudi izvlečna sedala. To pomeni, da del, kjer sedite, potegnete v napol ležečo pozicijo, dvignete del za noge in v takšnem udobnem položaju uživate ob gledanju televizije, branju knjige, brskanju po računalniku. Mogoče pa je za vas bolj primerna kotna sedežna garnitura s predalnikom. Takšni predali so običajno precejšnje prostornine in vanje lahko spravite marsikaj. V toplejšem delu leta lahko tja shranite odeje, odvečne vzglavnike, posteljnino ali celo igrače.

Avtor