Dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata za vsak dom

Glede na to, kako pogosto se uporablja vaša garaža, bo lastnik garaže morda moral zamenjati svoja garažna vrata vsaj enkrat v svoji življenjski dobi. Za lastnike garaž je pomembno, da poznajo različne tipe garažnih vrat in njihovo konstrukcijo, da bodo lahko izbrali najboljšo alternativo glede na namen, za katerega je bila garaža zgrajena. Na trgu je velika ponudba dvižnih garažnih vrat, mi pa smo se odločili zapisati nekaj splošnih informacij, katere vam bodo pri iskanju pomagale najti tiste ta prave.

 

Dvižna garažna vrata so različne vrste in konstrukcije

 

Nagibna dvižna garažna vrata, kot že ime pove, se odprejo z metodo dvigovanja. Gre za eno ploščo, ki potisne skozi garažna vrata in navzgor. Nagibna garažna vrata so relativno cenejša kot sekcijska garažna vrata.

 

Sekcijska dvižna garažna vrata so večinoma sestavljena iz štirih ali petih vodoravnih plošč ali odsekov, ki so pritrjeni ali pritrjeni skupaj. Ti so nameščeni na valjih z gosenicami ob strani, ki omogočajo, da se sekcijske plošče zvijejo in nato nazaj. Čeprav so dražja od nagibnih garažnih vrat, se večina lastnikov stanovanj odloči za sekcijska rolo garažna vrata, saj so enostavna za uporabo in varna za uporabo.

Večina razlogov, zakaj lastnik garaže raje uporablja lesena dvižna garažna vrata, je zaradi vizualne privlačnosti in domačega videza. Lesena garažna vrata so tudi cenejša v primerjavi z drugimi materiali za garažna vrata. Les pa lahko zlahka razpoka, absorbira toploto in vlago, odvisno od vremena, zato so izpostavljeni različnim elementom, ki ga lahko zlahka poškodujejo. Lesena garažna vrata zahtevajo redno prebarvanje, obnovo in vzdrževanje lesa vsakih nekaj let.

Aluminijasta dvižna garažna vrata so močna, trdnejša od lesa in lahko bolje prenesejo težka in neprijetna udarca zaradi vremena in drugih elementov. Večina aluminijastih garažnih vrat je lahkih, čiste oblike in ne rjavijo zlahka.

Tako kot aluminijasta dvižna garažna vrata so tudi jeklena garažna vrata trdnejša od lesa, steklenih vlaken ali aluminija. Poleg tega jeklene garaže ne potrebujejo stalnega vzdrževanja, saj lahko vzdržijo obrabo zaradi stalne uporabe in so odporne na slabe vremenske razmere.

Garažna vrata iz steklenih vlaken so lahka kot aluminijasta garažna vrata. Tako kot aluminijasta in jeklena garažna vrata so tudi garažna vrata iz steklenih vlaken odlična na mestih, ki doživljajo različne spremembe letnih časov ali na mestih, ki jih najpogosteje obiščejo tajfuni ali tornadi.

Vzdrževanje sistema garažnih vrat morajo vedno opraviti strokovnjaki, vrata pa so pomemben sestavni del, ki ga je treba dosledno vzdrževati. Zamenjava garažnih vrat bo imela pomemben vpliv na vašo garažo. Spodaj so poudarjene prednosti zamenjave garažnih vrat.

 

 

Dvižna garažna vrata

Povečana vrednost

 

Zamenjava garažnih vrat poveča vrednost vašega doma. Če imate napačna garažna vrata, bo pridobivanje novih in sodobnih vrat navdušilo potencialne kupce in povečalo privlačnost vaše hiše. Hiše z dobrimi garažnimi vrati se vedno hitreje prodajo.

 

Videz

 

Nova dvižna garažna vrata izboljšajo tudi videz doma. Sodobna garažna vrata so na voljo v različnih barvah, izvedbah in stilih. Nova garažna vrata bodo vaš dom izstopala od drugih.

 

Stroški hlajenja in ogrevanja

 

Če garažo uporabljate kot delovno območje, morate zmanjšati stroške, nastale zaradi hlajenja in ogrevanja. To je mogoče doseči z izolacijo. Izolirana dvižna garažna vrata bodo poleti ohranila hladen zrak v garaži, pozimi pa topel zrak. To pomaga povečati prihranke.

 

Zmanjšuje količino potrebnega vzdrževanja

 

Zamenjava garažnih vrat pomaga zmanjšati obseg vzdrževanja, ki ga je treba izvesti. Ko izberete barvo vnaprej izdelanih garažnih vrat, boste odkrili, da večina kovinskih vrat zahteva malo vzdrževanja. Vse, kar morate storiti, je, da za čiščenje uporabite malo vode in mila. Ni vam treba motiti, da odstranite luščenje in prebarvate vrata garaže.

dzivna-garazna-vrata-1

Varstvo pripadnosti

 

Zamenjava vaših garažnih vrat bo zagotovila varno shranjevanje, saj bo zaščitila stvari pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Dodatni prostor v garaži lahko uporabite za shranjevanje osebnih predmetov, če v hiši nimate prostora za take predmete. Z izbiro novih garažnih vrat z izolacijo in oviro za vodo in zrak pri ocenjevanju notranjosti garaže bodo zaščiteni predmeti v garaži.

 

Izboljšana uporabnost

 

Če so vaša nova vrata izolirana in zapečatena, boste v svoji garaži imeli udoben in prijeten prostor. Ko imate tako udoben prostor, lahko sobo uporabite kot igralnico za svoje otroke ali kot studio ali klimatizirano shrambo.

 

Izboljšana varnost

 

Nadgradnja vaših garažnih vrat bo izboljšala varnost materialov, shranjenih v garaži. Starejša garažna vrata brez izolacije lahko kriminalci lažje vgradijo kot sodobna kovinska vrata, ki so izolirana. Z nakupom novih garažnih vrat bodo tatovi otežili vlom in s tem ponudili boljšo varnost shranjevanja.

 

Written by