Kakšna je cena kerrock pulta

Cena kerrock pulta je v primerjavi s cenami drugih materialov upravičena. Poglejmo, zakaj.

 

Cena kerrock pulta je odvisna od velikosti in oblike pulta ter barve in materiala. Za kvadratni meter boste odšteli od 120 evrov navzgor, za dober kerrock material pa od 250 do 350 evrov na m2. Kerrock je samo eden od možnih izbir materiala in je narejen iz akrilnega polimernega veziva ter aluminijevega hidroksida. Običajno cena kerrock pulta odtehta prednost tovrstnega materiala, ki je izjemno prijazen za oblikovanje. Super se ga da brusiti, lepiti ter kriviti. Material kerrock je izjemno odporen, saj je zelo trd in mu razne mehanske ter termične poškodbe ne pridejo do živega. Z lahkoto se ga tudi čisti ter vzdržuje. Ni pa povsem odporen na izjemno visoke temperature ter rezanje z nožem.

Od česa je odvisna cena kerrock pulta

Cena kerrock pulta variira glede na to, kako kakovostno je narejen in pa tudi kakšna je njegova barva. V povprečju pa boste zanj odšteli med 250 in 350 evri za kvadratni meter kuhinjskega pulta. Nekateri podizvajalci imajo tudi višje cene, nekateri pa nekoliko nižje. 

 

Uporabniki na forumih dostikrat pripomnijo, da se jim zdi cena glede na uporabnost visoka, medtem, ko so nekateri povsem zadovoljni. Možno je najti tudi mojstra, ki vam bo pult iz kerrocka montiral za 300 evrov po kvadratnem metru z montažo vred. Priporočamo, da povprašate pri več mojstrih, saj se splača.

 

Cena kerrock pulta je odvisna tudi od barve. Pri enem od cenejših ponudnikov boste za enobarvni pult odšteli najmanj, okoli 200 evrov na kvadratni meter, za cca 20 evrov je dražji kerrock pult v barvi granita. Za 40 evrov na kvadrani meter pa je dražji v barvi teraco. 

 

Končna cena je seveda odvisna od velikosti pulta ter od cene mojstra, ki bo pult montiral. 

Cena kerrock pulta v primerjavi z drugimi pulti

Cena kerrock pulta je v primerjavi z drugimi pulti razmeroma visoka. Njegova cena odraža njegove prednosti, in sicer je zelo trden material, estetski ter okolju in zdravju prijazen. 

 

Na tem pultu ne bodo vidni spoji in lahko vlečno kuhinjskega dela opravite kar na pultu. Če se ga dobro pobrusi, ga enostavno obrišete. Nanj lahko postavite vročo posodo ali potolčete zrezek. 

 

Izbirate lahko med 90 odtenki barv, kar je več, kot pri drugih materialih. Proizvajalci trdijo, da je kerrock okolju in zdravju prijazen sodoben material. Njegova prednost pred lesenim pultom pa je bistveno daljša obstojnost.

 

Primerjava cene kerrock pulta s cenejšimi materiali

Če se cena kerrock pulta primerja z najcenejšim materialom za izdelavo pultov, ki sta keramika in steklo, lahko rečemo da boste za ta material za m2 odšteli med 18 in 30 evri. V primerjavi s kerrockom pa je tak pult neodporen na udarce in vročino. 

 

Malo dražji so pulti iz masivnega lesa, za katere boste odšteli med 60 in 120 evri za m2. Ti pulti imajo v primerjavi s kerrockom bistveno krajšo življenjsko dobo in so slabo odporni na vlago. Če se nepravilno vzdržujejo, pa se na njih lahko precej razmnožijo tudi mikrobi.

 

Tudi pulti iz tehničnega kamna, kot so Silestone, Dekton, Neolith, Okita in Silagranit, so podobnih cen, kot leseni pulti in sicer od 60 do 120 evrov na m2. Njihova slabost pa je, da niso odporni na praske in jih je tudi težko namestiti. Verjetno vam bo pri tem pultu mojster zaračunal več za nameščanje pulta, ker bo porabil več časa. 

 

Za betonske pulte boste odšteti med 65 in 150 evri na m2, kar je ceneje od kerrocka, vendar je tak pult potrebno zelo redno čistiti ter vzdrževati, ker se lahko razvijejo nevarne bakterije, zato zdravju ni prijazen.  

Primerjava cene kerrock pulta s podobno dragimi materiali

Cena kerrock pulta v primerjavi z nerjavečim inox kovinskim materialom je približno enaka in sicer od 100 do 250 evrov za m2. Njegova slabost je neodpornost na praske ter da se zelo hitro poznajo prstni odtisi in razni madeži. 

 

Nekoliko cenejši so pulti iz ultrapasa, med katere spadata laminat in iverna plošča. Za te pulte boste odšteli med 100 in 200 evri za m2. Slabosti pa sta, da niso odporni na praske in da se jih ne da popraviti. 

 

Približno toliko stanejo granitni, marmorni in pulti iz naravnega kamna, ki so v povprečju od 90 do 120 evrov na tekoči meter. Ti pulti zahtevajo redno vzdrževanje in radi spokajo.

Če zaokrožimo vse lastnosti materialov in cene, ugotovimo, zakaj je moderni kerrock material dejansko tako cenjen in najdražji material, ker ima številne naštete prednosti in je zdravju prijazen.

Written by