pisarniški stoli

Kvalitetni pisarniški stoli za udobje na delovnem mestu

Verjetno se je vsakdo izmed nas v svojem življenju že znašel v neudobnem položaju v pisarni. Za kar pa (izjemoma) ni bil kriv šef, ampak neudoben pisarniški stol. Težave z napačnim pisarniškim stolom pa so na srečo preprosto rešljive – pri podjetju Furnitura d.o.o. so vam na voljo pisarniški stoli (www.salonpohistva.si) za vsakršne potrebe. Tam boste našli ne le veliko izbiro, ampak tudi odlično podporo ter svetovanje celo pri spletnem nakupu.

Z odločitvijo za kakovosten in udoben pisarniški stol boste namreč kar največ storili za svoje dobro počutje in seveda tudi zdravje. Splošno znano je, da dolgotrajno nepravilno sedenje povzroča številne težave s križem in hrbtenico, nekatere izmed njih so celo nepopravljive. Zato obiščite Furnituro in v pestri izbiri pisarniških stolov poiščite tistega, ki vam bo najbolj odgovarjal.

Izberite ergonomski pisarniški stol

Vrhunski pisarniški stoli so ergonomsko oblikovani in se morajo popolnoma prilagoditi uporabniku. Zato nikakor ni vseeno, kakšen pisarniški stol boste izbrali. Dober svetovalec vam lahko pove, da so pisarniški stoli prilagojeni glede na težo in višino različnih uporabnikov. Tisti najbolj vrhunski pisarniški stoli pa so izdelani celo po meri. Prva zelo pomembna lastnost dobrega stola je njegova nosilnost. To je lastnost, ki pove kakšno obremenitev lahko stol zdrži – vitka pisarniška delavka in zajeten direktor pač ne morata sedeti na enakih pisarniških stolih.

Naslednja lastnost, ki jo izpolnjujejo kvalitetni pisarniški stoli je popolna prilagoditev vašemu hrbtu, ramenskemu obroču in vratu. Dolgotrajno sedenje vam namreč prinese številne nevšečnosti, kot so bolečine v križu, nepravilna drža in sindrom otrdelega vratu. Z izbiro ustreznega pisarniškega stola, ki je prilagojen vam, pa se boste v veliki meri izognili opisanim problemom.

kvalitetni-pisarniski-stoli-1

Na kaj bodite pozorni pri nakupu

Ko se odločate za nakup pisarniškega stola morate vedeti, na kaj vse je dobro biti pozoren. Tako boste lahko vedeli, ali sedite na pravi izbiri ali kupujete mačka v žaklju. V prvi vrsti morate biti pozorni na naslonjalo in višino stola. Oba morata biti nastavljiva. Le pisarniški stoli s premičnim naslonjalom namreč omogočajo, da se med delom prosto nagibate in tako z lahkoto dosežete stvari na svoji pisalni mizi. Ob tem pa nebi smeli pretirano obremenjevati rok in ramenskega obroča. Naslonjalo, ki omogoča nagibanje, še dodatno zmanjša obremenitev na hrbtenico in kosti medenice, razbremenijo pa se tudi mišice. Naslonjalo, ki maksimalno podpira ledveni del hrbta, pa vas bo silil v vzravnano in pravilno držo.

Pri nastavitvi višine pisarniškega stola morate pozornost nameniti predvsem položaju vaših nog. Te se morajo dotikati tal s celotno površino stopal, stegna pa morajo biti vzporedno s podlago. Stol, ki po višini ni primerno nastavljen bo namreč povečal pritisk na kolena in omejil pretok krvi. Prenizko nameščeno sedalo pa dodatno obremeni sedalne kosti in medenico.

Pisarniški stol naj bi imel tudi udobno naslonjalo za roke. Roke morajo udobno počivati na naslonjalih, hrbtenica in ramena pa v vzravnani poziciji. Ustrezna naslonjala za roke so prav tako nastavljiva in omogočajo položaj komolcev pod kotom 90 stopinj, podlakti pa morajo biti vzporedno s tlemi.

Zadnja lastnost je globina sedeža, ki pa jo premorejo le tisti najbolj kakovostni pisarniški stoli. Če le imate možnost, izberite stol, ki ima nastavljivo globino sedeža, saj ta omogoča optimalno pozicijo vašega telesa. Sedalo se ne sme stikati z nogami, vi pa se ne smete nagibati preveč naprej.

Pestra izbira materialov in modelov

Pisarniški stoli pohištvenega salona Furnitura so oblikovani po vseh standardih in nudijo popolno podporo vaši hrbtenici. Odlično se podajo v vsak prostor, saj lahko izbirate med pestro ponudbo različnih modelov, barv in materialov. Za njihovo izdelavo se uporabljajo različne tkanine, umetno usnje, kovina, plastika in guma. Vsi pisarniški stoli so narejeni iz kompaktnega nosilnega ogrodja, ta pa je po večini iz kovine. Tako je zagotovljena stabilnost in visoka nosilnost. Za zagotavljanje dodatnega udobja in prijetnega sedenja pa so Furnitura pisarniški stoli vrtljivi in nastavljivi po višini.

pisarniški stoli 1Kvaliteten pisarniški stol se bo vedno prilagodil vam in vašim potrebam. Ko kupujete pisarniški stol se ne zadovoljite z ‘vredu’. Zavedati se namreč morate, da v pisarni v sedečem položajo preživimo kar eno tretjino dneva, včasih celo več. Pisarniški stol vam zato mora zagotavljati udobno počutje in pravilen položaj sedenja. Vse pa le ni odvisno od vašega stola. Za pravilno držo in dobro počutje lahko največ naredite vi sami. Priporočljivo je, da večkrat na dan vstanete, se sprehodite, razgibate in raztegnete. Na tak način boste najlažje razbremenili tiste dele telesa, ki med sedanjem najbolj trpijo. Z izbiro ustrezne opreme in vaše lastne odgovornosti, boste kar najbolj koristili sebi in svojemu zdravju.

Avtor