Oblazinjene postelje

Odločite se za nakup oblazinjene postelje po ugodni ceni

Postelja igra zelo pomembno vlogo pri spanju in na splošno dobremu počutju. V zadnjem času so postale zelo priljubljene oblazinjene postelje. Pri postelji morate biti pozorni na več dejavnikov, ki bodo prispevali h kvaliteti vašega spanca. In čeprav je bolj kvalitetna in luksuzna postelja lahko malenkost dražja, je investicija v spanec pomembna, saj prespimo kar tretjino življenja. Res pa je, da morate najti ponudnika, ki vam bo za svojo ceno ponudil vrhunsko posteljo, kot so postelje proizvajalca G&V Salotti, ki jo boste uporabljali več let in vam bo res omogočala udobje med spanjem. V nadaljevanju si preberite, zakaj naj bo vaša naslednja postelja oblazinjena.

Razlika med navadno in oblazinjeno posteljo

Že na prvi pogled lahko opazite razlike med navadno in oblazinjeno posteljo. Navadno posteljo poleg vzmetnice sestavlja le še ovir, ki je pogosto lesen lahko pa je izdelan tudi iz drugih podobnih materialov. Oblazinjene postelje pa se razlikujejo ravno v okvirju. Medtem, ko je navadna postelja zgolj okvir, brez druge funkcije, imajo oblazinjene postelje svoj okvir oblečen z nekim materialom. Izbira se lahko med različnimi tekstilnimi materiali in usnjem. Vsak od materialov ima svoje prednosti in slabosti, odvisno od želj kupca in kaj mu najbolj ustreza.

Oblazinjene postelje so navadno tudi višje od navadnih postelj. To je predvsem priporočljivo za osebe, ki se težje usedejo in dvignejo iz nizkih položajev, kot so starejši in tisti, ki imajo različne zdravstvene težave. In medtem, ko je pri navadnih posteljah, ki se jih dobi v trgovinah s pohištvom, na voljo le malo izbire glede dimenzij in materialov za izdelavo, se navadno pri oblazinjenih posteljah vrhunske izdelave lahko dogovori za spremembe v barvah, materialih in ostalih dodatkih.

Največja prednost oblazinjene postelje

Oblazinjene postelje so v prvi vrsti kakovostno izdelane, obenem pa nudi udobje in je moderno pohištvo, ki v spalnici ustvari občutek elegance. Če boste za svojo spalnico izbrali oblazinjeno posteljo, ste lahko brez skrbi, da bo postelja res v središču pozornosti. Včasih je namreč postelja le kos pohištva, ki ne pride do izraza, kot bi morala. Namen postelje pa je, da je zvezda spalnice in primarni razlog, da se vračate nazaj v spalnico. Oblazinjena postelja vas ne bo razočarala, saj bo ne glede na to, ali bo del vaše spalnice ali spalnice vaših otrok, pričarala udoben prostor, kamor se boste vi ali vaši člani družine z veseljem vračali.

Za oblazinjene postelje je značilno, da so celotno oblečene v nek material, po želji pa je lahko oblečen le del postelje. Ta material je lahko glede na vaše želje vrsta tkanine ali usnje. Tu je odvisno, kdo bo posteljo uporabljal in kakšen stil prostora ste si zamislili. Generalno so materiali trpežni in odporni na poškodbe. Poleg tega je njihova največja prednost ta, da lahko oblazinjene dele snamete in jih operete. Tako bo vaša postelja vedno čista.

Tudi okvir postelje in letveno dno sta pri oblazinjenih posteljah le iz kvalitetnih materialov. Navadno je to vrsta kvalitetnejšega lesa, lahko pa so elementi tudi kovinski. Predvsem pri letvenem delu je pomembno, da je izdelan iz neoporečnih materialov in na tak način, da je zagotovljena podpora hrbtenici. Le v tem primeru bo spanec res kakovosten, da se boste zbudili naspani.

Udobje je pri postelji najbolj pomembno

Udobje je skoraj sinonim za posteljo. Oblazinjene postelje pa so tukaj idealna izbira za tiste, ki jim to veliko pomeni. Večina oblazinjenih postelj ima namreč oblazinjeno naslonjalo, ki je koristno še posebej zjutraj ali ob večerih, ko želite brati knjigo ali pa zajtrkovati v postelji. Pri nekaterih oblazinjenih posteljah proizvajalcev, kot je G&V Salotti obstaja možnost dvižnega dna. To je predvsem primerno za starejše ali osebe z bolezenskimi težavami, lahko pa se zanj odločijo tudi tisti, ki jim sprostitev pomeni veliko. Zaradi istega razloga so oblazinjene postelje navadno višje, da vstajanje in sedenje nista napor. Oblazinjeni deli postelje poskrbijo, da vas na vsakem koraku pričaka mehak udoben material, ki je prijeten za kožo.

Zadnji nasveti pri izbiri oblazinjene postelje

Ko izbirate posteljo je pomembna tudi njena dimenzija. Ne le, da mora pasati v spalnico in ne sme biti prevelika, ampak mora biti tudi primerna za vaše potrebe. Če izbirate posteljo za vašega otroka, je lahko manjših dimenzij, če pa iščete zakonsko posteljo, pa se lahko odločate med različnimi dimenzijami. Tako bodo tisti, ki so med spanjem bolj pri miru potrebovali manjšo posteljo kot tisti, ki se ponoči radi premetavajo. Enako velja za dodatke pri postelji. Nekatere postelje imajo na dnu prostor za shranjevanje odvečnih stvari in druge imajo dodane police za odlaganje stvari.

Preden se odločite za oblazinjeno posteljo in njenih dodatkih, se o svoji izbiri posvetujte s strokovnjakih V podjetju Domize vam bodo z veseljem priskočili v pomoč in vam svetovali, kakšna vrsta oblazinjene postelje, ki bi izpolnjevala vse vaše zahteve, bi najbolj pasala v vašo spalnico, pri tem pa bi bila še cenovno ugodna. Zavedati se morate, da boste na postelji preživeli kar nekaj časa in je zato res pomembno, da je izbira premišljena. Dober spanec na kakovostni postelji vam bo namreč močno izboljšal začetek dneva in le tako boste z veseljem zakorakali v nov dan.

Written by