notranje žaluzije

Notranje žaluzije visoke kakovosti za vaš dom

Okna so razlog, da je naš dom dobro osvetljen. In sonce poskrbi, da je v prostoru naravna svetloba, ki prispeva k boljšemu počutju. Obstajajo pa tudi dnevi, ko si želimo malo več sence ali pa se ob večerih boljše počutimo, če so okna zakrita. Za te namene so dobra izbira notranje žaluzije ali kakšna druga oblika notranjih senčil. Z njimi lahko uravnavamo količino svetlobe v prostoru, ponoči pa nas varujejo pred nepovabljenimi pogledi. Čeprav so tudi druge vrste senčil priljubljena izbira za domove, z notranjimi žaluzijami ne morete zgrešiti.

Notranja senčila v primerjavi z zunanjimi

Za okna se lahko uporabljajo zunanja ali pa notranja senčila. Pri obeh oblikah obstajajo prednosti in slabosti, od vas pa je odvisno, katere bi bile bolj primerne za vaš dom. Ker je pričakovana življenjska doba senčil kar nekaj let, se je smotrno odločiti za bolj kakovostna senčila, ki bodo res dosegla vaša pričakovanja.

Ko se odločate med izbiro notranjih ali zunanjih senčil, se morate vprašati, kakšen občutek želite v prostoru. Medtem, ko so zunanja senčila zelo pogosta, se zadnje čase veliko uporabnikov odloča tudi za notranja senčila. Ta v prostoru ustvarijo domač občutek in tudi dom je lahko z njimi bolj privlačen. Vsekakor se za notranja senčila odločajo lastniki modernih domovanj, kjer okno služi tudi kot izhod in pa tisti, ki si želijo enostavnejšega čiščenja senčil. Notranja senčila, kot so notranje žaluzije, v primerjavi z zunanjimi, kot so npr. rolete, nudijo tudi večje prilagajanje dostopa svetlobe v notranjost.

Notranje žaluzije so najpogostejša oblika senčil

Notranja senčila so širok pojem, kjer je vključenih veliko vrst različnih senčil. Tako lahko izbirate med notranjimi roloji, plise zavesami, lamelnimi zavesami in notranjimi žaluzijami. Notranje žaluzije so med vsemi naštetimi najbolj poznane in zato tudi najpogostejše pri lastnikih domov z notranjimi senčili. Priljubljenost notranjih žaluzij je tako velika zato, ker imajo prav one največje možnosti, kar se tiče nastavitev za spuščanje sončne svetlobe v notranjost, obenem pa sodijo med bolj cenovno dostopna notranja senčila. Pri notranjih žaluzijah pa lahko nastavite poljubni kot lamel, skozi katerega bo sonce svetilo v notranjost. Z razliko od njih, pa imajo druge vrste notranjih senčil navadno samo možnost spuščaja in dviganja. Tako so lahko notranje žaluzije popolnoma odprte ali pa spuščajo le majhno količino svetlobe. Zvečer lahko brez problema žaluzije popolnoma zaprete in nihče od zunaj ne bo imel pregleda v notranje prostore.

Poleg nastavljivosti naklona lamel je prednost notranjih žaluzij tudi enostavno vzdrževanje. Namreč zunanja senčila so vsak dan izpostavljena zunanjim vplivom. Rezultat tega so pogostejše poškodbe in pa tudi bolj zahtevno čiščenje. Če imate okna v pritličju, čiščenje zunanjih senčil še ni tako zahtevno, problem pa pride pri višjih nadstropjih, še posebej na zunanji strani. In ker je umazanija ravno na zunanji strani večja, se boste vsakič borili s čiščenjem ali pa boste primorani najeti profesionalno čistilno ekipo. Z notranjimi žaluzijami in drugimi notranjimi senčili teh problemov ne boste imeli. Kadarkoli boste lahko počistili senčilo. Poleg tega umazanija ne bo tako velika, kot pri zunanjih senčilih.

Kakšne notranje žaluzije izbrati za vaš dom?

Notranje žaluzije morajo biti izdelane po vseh predpisih in izpolnjevati posebne pogoje, da lahko za njih rečemo, da so kvalitetne in v to skupino zagotovo spadajo notranje žaluzije Roltek. Ko se odločate za nakup notranjih žaluzij je namreč namen, da vam bodo služile še dolgo let, kar izdelki Roltek zagotavljajo.

Ker pa ni vsaka hiša ali stanovanje enako, je treba izbrati takšne notranje žaluzije, ki bodo primerne za vaša okna. Tu pride v poštev izdelava po meri. Le tako bodo izbrane žaluzije popolnoma pasale na vaše okno. Načeloma so lamele izdelane iz aluminija, izbirate pa lahko med dvema dimenzijama lamel. Njihova največja širina lahko doseže skoraj tri metre, seveda pa izdelava po meri pomeni, da se širino prilagaja. Pri izdelavi notranjih žaluzij po meri je pomemben posvet s svetovalcem, ki vam bo pomagal izbrati pravilne dimenzije žaluzij, da bodo popolnoma pasale v prostor.

Potem se morate odločiti tudi za možnosti upravljanja. Najpogostejše je ročno upravljanje s paličico in vrvico. S paličico obračate lamele, vrvica pa je namenjena spuščanju in dvigovanju senčil. Alternativno se lahko odločite tudi za upravljanje notranjih žaluzij s perlasto vrvico, stekleno paličico in monokomandno ročico. Bolj zahtevni uporabniki se lahko odločijo tudi za upravljanje z motorjem, kar še bolj poenostavi uporabo notranje žaluzije.

Verjetno ste najpogosteje opazili bele lamele notranjih žaluzij. V resnici lahko izbirate med več kot 50 barvami lamel. Na ta način lahko v prostoru z notranjimi žaluzijami res postavite piko na i in prostor poživite.

Ostala notranja senčila Roltek

Kot že omenjeno, lahko notranje žaluzije nadomestite tudi z ostalimi vrstami notranjih senčil. Prav vsako notranje senčilo ima svoje prednosti, ki jih postavlja pred ostale. Za vse je značilno, da je njihova montaža enostavna in ne zavzamejo veliko prostora. Prav tako so vsa notranja senčila Roltek izjemno kvalitetna in bodo v vašem domu ustvarila prijetno vzdušje, ki ga najdete pri modernih domovih. Tako kot pri notranjih žaluzijah, je tudi pri ostalih notranjih senčilih možnost različnih montaž in izdelave po meri.

Avtor