notranja vrata

Notranja vrata naj bodo skladna z vašim domom ali poslovnimi prostori

Notranja vrata so nujen del pohištvene opreme vašega doma ali poslovnega prostora. Ko se odločamo za prava notranja vrata, pa nam je seveda zelo pomembna kvaliteta samih vrat ter vizualna privlačnost. Ravno estetika je tista, ki je na koncu po navadi odločilni faktor katera vrata bomo izbrali, saj se vrata morajo skladati z ostalimi elementi našega doma ter pohištvom, pa tudi z našim osebnim stilom.

Notranja vrata so lahko narejena iz umetne mase, kovine, lesa ali stekla, furnirja, poznamo pa tudi masivna in lakirana vrata ter cpl vrata.  Modna ter kvalitetna vrata morajo biti trpežna, kakovostna in lepa. Nuditi morajo tudi določeno mero izolativnosti, saj si vsi želimo, da zvok čim manj prehaja med prostori, s čimer si tudi zagotovimo maksimalno zasebnost. Ključnega pomena pa je, da se v naših privatnih in poslovnih prostorih dobro počutimo, zato je dobro, da so nam vrata všeč po stilski in estetski plati. Ko se odločamo za izbiro notranjih vrat, lahko izberemo vrata v tradicionalnem stilu ali bolj sodobnega videza. Lahko pa se odločimo za notranja vrata, ki so eklektičen preplet teh dveh stilov, tradicionalnega in sodobnega. Vrata lahko odlikuje sodobna tehnologija in tradicionalen videz, kar je zelo dobra kombinacija. Les s svojo privlačnostjo recimo navdihuje že od nekdaj. V prostore vnaša toplino, prijetnost in domačnost.

Nekateri ponudniki notranjih vrat bodo vaša vrata izdelali po naročilu in v skladu z vašimi željami, brez da bi za to bilo potrebno kaj doplačati. Zato je ponudnikom pametno poslati povpraševanje ter izraziti svoje želje. Strokovnjaki na področju notranjih vrat vam bodo z veseljem pomagali ter izdelali vaša personalizirana notranja vrata, točno takšna, kot si jih morda že dolgo časa želite.

Različne funkcije notranjih vrat

Notranja vrata imajo več funkcij, poleg tega, da ponujajo že omenjeno zasebnost in zvočno izolacijo, med seboj tudi fizično ločujejo prostore, hkrati pa je zelo pomembno, da pomagajo pri vzdrževanju temperature v prostoru. Ravno zato je dobro, da so naša vrata karseda vrata visoke kvalitete. Ko se odločamo, kakšnega materiala bodo naša vrata, pa je prav tako potreben razmislek. Vsak izmed materialov ima prednosti ter lastnosti, ki nekatere bolj, druge pa manj pritegnejo. Različne vrste materialov pa je potrebno tudi drugače vzdrževati.

vrataIz kakšnega materiala bodo vaša vrata?

Lesena vrata

Les je v gradnji in opremljanju prostorov priljubljen že tisočletja. S svojim naravnim videzom pričara občutek domačnosti ter prostore vnese prijeten občutek topline, ki je ne more pričarati noben drug material.  Če se odločite za lesena vrata, je le-ta potrebno pravilno negovati in vzdrževati. Če jih lepo vzdržujemo, so lesena notranja vrata lahko dolga leta trpežna vrata, ki se tudi izjemno lepo starajo.

Furnirana vrata

Furnirana vrata prav tako velikokrat odlikuje naravni videz, s katerim se lahko kosajo z masivnimi vrati. Takšna vrata zelo dobro posnemajo videz masivnega lesa,  so pa veliko lažja in bistveno cenejša.

Lakirana vrata

Lakirana vrata so narejena iz MDF materiala, ki je lakiran z dvokomponentnim lakom. So dokaj odporna na vlago, odporna na poškodbe, enostavno jih je tudi sčistiti.

lakirana-vrata-1Steklena vrata

Steklena vrata poskrbijo za zvočno in toplotno izolacijo, vendar z njimi ohranimo zunanji vir svetlobe tudi takrat, ko so vrata zaprta. Zato so primerna za prostore, v katerih ni oken, saj z njimi poskrbimo za svetlobo od drugod.

CPL vrata

CPL vrata so narejena iz materiala (masiven les ali kakovosten MDF), prevlečen z dekorativno folijo, kar daje vratom poseben videz. Izbirate lahko med različnimi videzi, ki so vam pri srcu. Takšna notranja vrata so odporna na udarce, zelo lahko jih je tudi vzdrževati.

Če se morda še zmeraj odločate katera notranja vrata izbrati, lahko za nasvet povprašate katerega izmed ponudnikov ali se preko spleta pozanimate o obstoječi ponudbi. Svetovalci vam bodo z veseljem predstavili svojo ponudbo in vam pomagali pri vaši odločitvi.

 

Written by