nadstreški za terase

Moderni nadstreški za terase kot del sodobnega bivalnega prostora

Želite v toplejšem delu leta več časa preživeti z družino in prijatelji na prostem? Potem so za vas prava odločitev moderni nadstreški za terase, saj vam terasa omogoča posedanje in uživanje na prostem in suhem prostoru. Da pa boste zares lahko uživali na svoji terasi, pa bo poskrbelo podjetje Ograje Žugič, obdelava kovin, montaža in posredovanje, je uspešno družinsko podjetje, ki je na tržišču že več kot 40 let. Ukvarjajo se z izdelavo vseh vrst izdelkov iz kovin po željah in naročilu strank. Podjetje se ukvarja z različnimi dejavnostmi od izdelave vseh vrst balkonskih in vrtnih ograj, drsnih, samonosnih dvoriščnih vrat, nadstreškov za terase, balkone in nad vhodnimi vrati, notranjih in zunanjih stopnišč, ograj pa tudi parkirnih avtomatov in zapornic. Ker vemo, da si vi želite novega nadstreška za teraso, se bomo v nadaljevanju posvetili prav tej tematiki. Izvedeli boste vse, kako poteka sama montaža, prednosti nadstreškov in še mnogo več.

Moderni nadstreški za terase – izdelava po željah strank

Tako kot vse vrste ograj in dvoriščnih vrat opazno vplivajo na izgled objekta, isto velja tudi za nadstreške teras. V družinskem podjetju Žugič izdelujejo vse vrste nadstreškov iz železa. Same dimenzije in tudi namen nadstreška vedno določi stranka. Sicer pa najpogosteje izdelujejo nadstreške za zaščito avtomobilov, nadstreške pred vhodom v hišo ali stanovanje, nad zunanjimi stopnišči in pa kovinske nadstreške za terase in balkone. Ko se stranka odloči za nadstrešek za teraso, ji v podjetju z veseljem svetujejo, kaj bi bilo v njihovem primeru najbolje izbrati in montirati, Preden začnejo s samo izdelavo želenega nadstreška, vedno izračunajo statiko – nosilnost konstrukcije, saj je vremenski vpliv, kot je teža snega, zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na postavitev nadstreška za teraso. Kot pravijo v družinskem podjetju si nikakor ne smejo dopustiti najmanjše možnosti, da bi konstrukcija nadstreška za teraso popustila pod težo malce večje količine snega. Statik izračuna in določi iz kakšnih nosilnih stebrov bo nadstrešek sestavljen, vedno priporoči tudi s kakšno kritino naj se le ta pokrije. V podjetju pa potem na podlagi izračunov statika, stranki svetujejo, naredijo skice in načrte za lažjo predstavo, kako bo videti končan kovinski nadstrešek za teraso. Če tudi vas zanimajo moderni kovinski nadstreški za terase, potem kliknite kontakt in pošljite povpraševanje za nadstrešek za teraso – cena in vse ostale informacije, ki vas zanimajo.

Kovinski nadstreški – potek montaže

Pred samo montažo izbranega kovinskega nadstreška stranka naredi po skrbno izdelanih načrtih točkovne temelje za postavitev stebrov. V kolikor stranka nima izvajalca za zidarska dela, za izdelavo točkovnih temeljev, lahko za to poskrbijo tudi v podjetju, saj se vedno poskušajo prilagoditi strankinim željam. Vsi izdelani kovinski nadstreški za terase so lahko odprtega ali zaprtega tipa, kot tudi druge površine. Zaprejo jih lahko z različnimi materiali od trimo plošč, stekla, pločevine, lesa oz. kar si stranka zaželi. Konstrukcijo nadstreška antikorozijsko zaščitijo z vročim pocinkanjem in po želji stranke obarvajo v želeno barvo po RAL lestvici. Postavljen nadstrešek tudi pokrijejo. Spremljajte Žugič ograje tudi na Facebooku in si oglejte vse njihove končne izdelke.

nadstreški za teraseNajbolj razširjena kritina za nadstreške je Lexan

Konstrukcijo nadstreška je treba tudi pokriti in med najbolj razširjeno kritino je prav kritina Lexan. Izbirate lahko med različnimi debelinami, vzorci in barvami Lexan kritine. Sicer je sam Lexan sorazmerno lahek material, ima pa eno slabo stran, da se s časom na njem začnejo nabirati alge. Montaža lexan kritine ni zahtevna, s primerno debelino te kritine, pa je odporna tudi na točo. Razen običajnega čiščenja z vodo ne potrebuje nobene druge nege in vzdrževanja. Kot kritino za nadstreške za teraso seveda lahko uporabite tudi druge vrste kritin kot so trimo plošče, pločevina, steklo, pravzaprav skoraj vse kar je trenutno dostopno na trgu. Izbrani kritini mojstri prilagodijo samo konstrukcijo nadstreška terase, zato je pomembno, da že na začetku veste, s čim boste pokrili nadstrešek.

Stranka lahko izbira med enokapnimi ali dvokapnimi strehami, vsako pa je mogoče prilagoditi njenim željam. Enokapni kovinski nadstreški so praviloma manjši, namenjeni so za pokritje terase, balkona, vhoda v hišo ter za parkiranje enega ali dveh avtomobilov. Medtem ko so dvokapni kovinski nadstreški običajno samostojni objekti. Ne glede na to ali se boste odločili za enokapni ali dvokapni nadstrešek, bo statik izračunal nosilnost, iz kakšnih profilov naj bo sestavljen, priporočeno kritino itd. Na željo stranke poskrbijo tudi za odvodnjavanje deževnice. Žlebove vam lahko montirajo oni, ali za to priskrbite svojega mojstra. V kolikor pa je treba več kleparskih zaključnih del, pa priporočajo stranki kvalitetnega mojstra kleparskih del.

Kovinski nadstreški za teraso – njihove prednosti

• Kovinski nadstrešek za terase in tudi druge površine ima v primerjavi z lesenim prednost predvsem v daljši življenjski dobi.
• Kovinski nadstrešek praktično ne potrebuje vzdrževanja, saj so vsi antikorozijsko zaščiteni in po želji stranke tudi obarvani v želeno barvo po RAL lestvici.
• Še ena zelo pomembna prednost kovinskih nadstreškov za teraso je, da so negorljivi.
• Pri sami izdelavi vam lahko mojstri naredijo kovinski nadstrešek za teraso odprtega ali zaprtega tipa, z eno ali dvokapno streho.
• Pri sami odločitvi za kovinski nadstrešek vam v podjetju Ograje Žugič, po ogledu parcele z veseljem svetujejo, kakšen nadstrešek bi bil v vašem primeru najbolj primeren, pripravijo ponudbo, montirajo in omogočajo tudi servis izdelanega nadstreška.

nadstreški za teraseVzdrževanje in servis montiranega nadstreška

Če pri postavitvi ugotovite, kakršne koli napake, vam v primeru težav pri uporabi nadstreška za teraso zagotavljajo učinkovit servis za mehanske dele. Na voljo so vam tudi številni rezervni oz. nadomestni deli, ki vam jih oni tudi zamenjajo. Družinsko podjetje Ograje Žugič nudi celovito storitev, vse od ogleda parcele, odgovarjanja na vsa vaša vprašanja, svetovanja, priprave ponudbe do montaže in servisa nadstreška oz. drugih njihovih izdelkov. V primeru dodatnih vprašanj, zanimanja za nadstrešek za teraso, lahko podjetje kontaktirate kar preko spletnega kontaktnega obrazca, ali preko ene od telefonskih številk 031 211 337, ali 070 858 824. če pa vam je ljubše napisati sporočilo, pa to lahko storite na elektronski naslov info@zugic.si. V najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili na vprašanja oz. vas usmerili k nadaljnjim korakom, če ste se že odločili za nadstrešek za teraso.

Nadstrešek za teraso – cena je odvisna od vaših želja in specifikacij nadstreška

Kot pri vsaki stvari, je tudi pri nadstreških tako, da se cene med posameznimi končnimi izdelki razlikujejo. Nadstrešek za teraso – cena je predvsem odvisna od vaših želja, ali želite odprt ali zaprt tip nadstreška z eno ali dvokapno streho. Na drugi strani je cena odvisna tudi od same velikosti vašega nadstreška za teraso. Na samo ceno bo vplivala tudi izbira kritine in morebitno odvajanje deževnice. Zato v tem trenutku ne moremo izpostaviti konkretne cene. Lahko pa za nadstrešek za teraso – cena pišete podjetju Žugič, ali jih pokličete in z veseljem vam bodo podali okvirno ceno vašega želenega nadstreška. Natančno ceno pa lahko pričakujete, ko boste dokončno dorekli velikost in vse druge specifikacije, ki jih potrebujejo za izdelavo in montažo. Za konec naj dodamo, da so moderni nadstreški za terase cenovno ugodni, saj je to praktično enkratna investicija, ki vam služi daljše časovno obdobje. Seveda, če so mojstri opravili svoje delo tako, kot se od njih pričakuje. Če boste izbrali družinsko podjetje Žugič, potem so skrbi odveč, saj so pri svojem delu zelo profesinalni in natančni. Nadstrešek za teraso (cena) bo zagotovo ena boljših investicij v vašem domu, saj boste na terasi lahko uživali tako v sončnem kot v oblačnem ali deževnem vremenu.

Avtor