Microtopping dekorativni beton: cena je odvisna od različnih dejavnikov

Gotovo ste se kdaj srečali s prenovo doma. Včasih je bil popularen les na tleh, nato laminat, kasneje vinil, kamen ali pa še pogosteje ploščice. Danes vse to tone v pozabo in prihaja nov trend, videz betona, ali drugače rečeno microtopping dekorativni beton, cena, pa je dosegljiva vsakemu žepu. Ko se pogovarjamo o stroških prenove doma, je ta strošek res minimalen, saj boste za kvadratni meter odšteli od 60 EUR pa vse do 100 EUR, seveda pa je cena odvisna tudi od vaših želja, barve in ali je na vodni ali akrilni osnovi.

Microtopping dekorativni beton cena – kaj je to?

Vsak si dom želi narediti kar se da prijeten in unikaten, moderen, predvsem pa, da je strošek prenavljanja minimalen. Microtopping dekorativni beton je pravzaprav dekorativni betonski premaz, morda ga poznate kot izraz »stran beton«, velikokrat pa celo slišimo, da je to poliran beton. Torej je čisto preprosto to dekorativni beton, ki daje unikaten, poseben in sodoben videz prostoru.

Microtopping dekorativni beton cena – sestava.

Microtopping dekorativni beton je sestavljen iz cementa in polimerne mešanice. Obdelava je zelo raznolika, v zaključni fazi pa postane vodoodporen, zato je toliko bolj priljubljen v kopalnicah, kleteh, v prostorih, ki so podvrženi vlagi. Zaradi svoje obstojnosti in predvsem zaradi tega, ker v microtopping dekorativni beton ni fug, je toliko bolj uporaben in odporen za vse vrste površin, kot so stopnice ali celo stene.

Microtopping dekorativni beton cena – izvedba.

Najpomembnejša je priprava podlage. Če gre za nanos na že obstoječe površine, je le te treba dobro očistiti in zbrusiti. Če pa je nanos na estrih, pa si lahko poleg dekorativnega nanosa pred tem omislite še talno gretje. Sledi ulivanje, glajenje in negovanje betona, nato je potrebna še zaščita in impregnacija. Kot verjetno veste, imajo vse površine hibo krčenja in raztezanja, zato je potrebno pred zaključenim slojem površino dekorativnega betona še rezati in kitati.

Microtopping dekorativni beton cena – nanos.

Zaradi svoje lepljivosti, da je moč nanesti na različne površine, kot so les, keramika, mavčne plošče. Verjetno ste vse to že slišali, pa vendar morda ne veste, da je ta nanos, primeren tudi za korita v kuhinji, stene ali pa si ga umislite na kuhinjskem pultu. Nanose lahko uporabite tako na zunanjih površinah vse bolj pa se uporablja tudi v notranjih prostorih in površinah.

microtopping-1

Microtopping dekorativni beton cena – barve in efekti.

Ko omenimo dekorativni beton, ne morete mimo tega, da ga vidite sivo, mar ne? Kar brez skrbi. Dekorativni beton je moč dobiti, ne boste verjeli, kar v 300 barvnih odtenkih, končni videz pa si po svojih željah lahko popestrite še z različnimi efekti oziroma učinki. Tako boste lahko dosegli zabrisan videz, ali pa gladko sijočo površino, karkoli boste izbrali pa bo definitivno unikatno in predvsem sodobno.

Microtopping dekorativni beton cena – vzdrževanje.

Velika prednost dekorativnega betone je vzdrževanje, ki je lahko in enostavno. Je brez rež, brez šivov, brez fug, je brez drugih spojev, ki jih po navadi zelo težko očistimo oziroma so nam težje dosegljivi za čiščenje in vzdrževanje. Dekorativni beton torej nima samo dobrega in sodobnega estetskega videza, ampak ima tudi zelo praktičen učinek.

Microtopping dekorativni beton cena – prednosti.

  • Dekorativni beton je dejansko neprekinjen in brez spojev, šivov ali fug.
  • Odporen je proti vlagi, umazanij in poškodbam.
  • Talno gretje deluje takoj.

Izbira za prenovo talnih oblog ni več tako težka, čeprav v pestri ponudbi vseh talnih oblog za svoj dom iščete sebi najbolj primerno rešitev. Če želite imeti površino, ki jo je lahko čistiti in vzdrževati in ki je odporna proti mehanskim poškodbam, nanos, ki se ga da nanesti tako v starih zgradbah ali v novogradnjah, nanos, ki je primeren za zunanje in notranje površine, predvsem pa nanos, ki daje sodoben in predvsem lep in barvit videz, vam priporočam microtopping dekorativni beton, cena pa je primerna vsakemu žepu.

Avtor