Glavni vzroki za visoke cenovne razlike med domofonskimi sistemi različnih proizvajalcev

Domofoni postajajo med uporabniki vse bolj priljubljeni, zato ni nič presenetljivega, da je njihova ponudba zelo pestra. Na voljo so nam številni modeli različnih proizvajalcev, ki se poleg tehničnih lastnosti najpogosteje med seboj razlikujejo tudi po ceni.

Ob brskanju po pestri ponudbi boste kmalu ugotovili, da so cenovne razlike med njimi lahko zelo velike. Toda, ali ste kdaj razmišljali tudi o tem, zakaj je en domofon cenejši od drugega? Odgovor na to vprašanje boste dobili na tem mestu, kjer boste seznanjeni tudi s tem, zakaj se vam nakup najcenejšega domofonskega sistema vedno ne izplača.

Domofoni priznanih proizvajalcev imajo dolgoletno tradicijo

Vgradnja domofonskega sistema je običajno dolgoročna investicija, zato je priporočljivo izbirati le najbolj kakovostne izdelke tistih proizvajalcev z dolgoletno tradicijo. Prepoznavnost blagovne znamke je največkrat garancija za kakovost in zanesljivost, saj gre največkrat za preizkušene in preverjene domofone, ki so se v praksi že izkazali za brezhibne. Izbira tovrstnega sistema priznanega proizvajalca je tudi zagotovilo, da vam bodo rezervni deli na voljo še nekaj let po njegovi vgradnji, kar je lahko ključnega pomena za njegovo dolgo življenjsko dobo.

Seveda se lahko vedno odločite za nakup poceni domofona neznanega proizvajalca, a se pred tem vprašajte, ali se vam to dolgoročno izplača. Res je, da bo začetna investicija v tem primeru manjša, a najnižje cene praviloma omogočajo tudi najmanj kakovostne izdelke. Izbira takšnega nekakovostnega izdelka tako lahko vodi v kasnejše nepotrebne stroške in negativno uporabniško izkušnjo.

Individualna prilagodljivost tudi v primeru večstanovanjskih objektov

Če je izbira domofona za enostanovanjski objekt, kot je na primer hiša, enostavno, pa tega ne moremo trditi za blok z več deset stanovanji. Večstanovanjski domofonski sistem zahteva toliko več pozornosti, saj mora hkrati zadovoljiti želje in potrebe večjega števila uporabnikov, poleg tega pa je potrebno upoštevati tudi druge dejavnike, kot so na primer obstoječe inštalacije ali pa morebitne nadgradnje v prihodnosti.

Pomembno je, da imajo stanovalci kljub enotnemu domofonskemu sistemu še vedno dovolj svobode, da izberejo notranjo enoto glede na lastne želje, potrebe in tudi finančno stanje. Prav tako pa bodite pozorni na njegovo modularno zasnovo, ki vam omogoča nadgradnjo kadar koli v prihodnosti.

Kakovostni ponudnik domofonskih sistemov vam ponuja celovito rešitev

Vgradnja domofonskega sistema je zahteven in kompleksen projekt, ki se ga je potrebno lotiti premišljeno. Čeprav so nekateri še vedno mnenja, da je nakup domofona nekaj, kar lahko opravite zgolj v nekaj minutah, pa je situacija v realnosti popolnoma drugačna.

Potrebno je vedeti, da je na trgu ogromno izvajalcev, ki vam ponudijo nizko ceno, ne da bi se z vami sploh posvetovali v vseh fazah projekta, ne da bi opravili ogleda objekta, ali pa delo zaključijo izven dogovorjenih rokov. Čeprav se zdi to na prvi pogled manj pomembno, pa je za brezhibno delovanje domofonskega sistema ključnega pomena, da izberete ponudnika, ki vam zagotavlja celovito rešitev od izbire do njegove vgradnje. V storitev so običajno vključeni številni pogovori o željah in potrebah uporabnika, ogled objekta, izdelava ponudbe, strokovna vgradnja in svetovanje v vseh fazah projekta, ki zagotovo odtehtajo nekoliko višjo ceno domofonskega sistema.

Kakovostna in strokovna montaža

Če razmišljate o samostojni vgradnji domofonskega sistema, vam na tem mestu to močno odsvetujemo. Zavedajte se, da ste z nakupom domofona priznanega proizvajalca deležni tudi celovite storitve, predvsem pa tudi strokovne vgradnje po izjemno konkurenčnih cenah. To je še toliko bolj pomembno, kadar gre za menjavo starega sistema, saj se je potrebno prilagoditi trenutni situaciji na licu mesta in že vgrajenim inštalacijam. To je mogoče le z obilo strokovnega znanja in izkušnjami, ki pa jih vi kot laiki, na žalost, nimate.

Če želite, da vam domofonski sistem brezhibno deluje, potem je kakovostna vgradnja in montaža ključnega pomena. Z njo se izognete morebitnih motnjam v delovanju, poskrbite za dolgo življenjsko dobo, hkrati pa je delo opravljeno hitro in učinkovito.

Tehnična podpora tudi po vgradnji domofonskega sistema

Če ste se odločili za kakovostni domofonski sistem priznanega proizvajalca in ste poskrbeli za strokovno montažo, potem je zelo majhna verjetnost, da sistem ne bi zanesljivo deloval. Še vedno pa je dobro vedeti, da vam je izbrani ponudnik na voljo za vaša vprašanja kadar koli po vgradnji domofona ali pa v primeru težav v delovanju. Zavedanje o tem, da v takšnih situacijah niste prepuščeni sami sebi, je dejavnik, ki govori v prid temu, da boste za svoj denar deležni najboljše storitve.

Ker je cena domofonskega sistema pogosto eden od omejitvenih dejavnikov pri nakupu, je potrebno pred njegovo izbiro poiskati ponudnika, ki vam ponuja najbolj optimalno rešitev. Ta ni nujno, da je tudi najbolj poceni, s čimer pa ni nič narobe, če vemo da bomo za svoj denar dobili kakovosten izdelek in storitev. Ker predstavlja domofonski sistem prvi korak k večji avtomatizaciji doma, kot je na primer Bticino MyHome, potem je ključnega pomena, da izbirate le najbolj kakovostne izdelke priznanega proizvajalca, ki vam omogočajo tudi kasnejšo nadgradnjo v pametni dom.

Avtor