Dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata upravljate preprosto

Lastniki stanovanj in podjetja imajo za nakup novih garažnih vrat motivacijo. Od želje po izboljšanju privlačnosti hiše ali objekta, se velikokrat odločajo do prenove robnikov, ali pa potreba po novem kompletu plošč za streho. Mnogi pa si belijo glavo z nakupom garažnih vrat. Poleg običajnih nadzemnih garažnih vrat uporabniki veliko razmišljajo tudi o možnostih, kot so dvižna garažna vrata.

Tako dvižna kot tradicionalna garažna vrata omogočajo različne materiale in kompleksne zasnove. Zato lahko stranke prosto ustvarjajo možnosti oblikovanja po meri glede barv, strojne opreme, uporabljenih materialov in izvedbe dodatnih dodatkov, kot so okna, okrasni tečaji in leseni deli.

Morda tudi vi razmišljate o tem, katera garažna vrata ustrezajo potrebam vašega doma ali podjetja? Dvižna garažna vrata so bila najpogosteje uporabljena za kmetijske ali poslovne prostore, vendar jih je zaradi porasta povpraševanja zdaj mogoče učinkovito uporabiti in uporabiti tudi v domu. Ta vrsta garažnih vrat ponuja več ureditev, saj lahko imate ena velika opažna vrata ali par dvodelnih vrat. Ta različica garažnih vrat nadomešča shrambo za garažna vrata z vodoravnim umikom in ponuja več oprijemljivih uporab za vsakdanje življenje doma ali v službi.

Dvižna garažna vrata – dostopnost s polno višino

Ena največjih prednosti te funkcije je, da se vrata ne glede na to, kako široko morate odpreti, vedno odprejo v polni višini. Nekaterim to pomeni, da se ne bodo več spuščali pod razpokana garažna vrata, da bi zbrali pozabljeni predmet in prihranili čas ali energijo. Dvižna vrata so v pomoč, kadar potrebujete dostop do garaže, da dobite orodje, shranite motocikel ali kolo ali vstopite sami, ne da bi garažo popolnoma odprli.

Pri dostopnosti v polni višini je prav tako pomembno vedeti, da boste imeli več prostora nad glavo, ker so motor in gosenice postavljeni vodoravno. Razliko boste začutili, ko boste ugotovili, koliko lahko shranite nad glavo.

Dvižna garažna vrata – nižji stroški energije

Ker se drsna vrata odpirajo vodoravno, lahko prihranite nekaj denarja na računih za komunalne storitve vsakič, ko odprete vrata, in sicer iz drugih razlogov, kot je premikanje vozila. Ko se tradicionalna garažna vrata odpirajo navpično, je na voljo več prostora za ogrevanje ali klimatizacijo, da uidejo iz vaše garaže.

Dvižna garažna vrata – manj moteč motor

Ta lastnost močno vpliva na vse, ki ste navdušeni nad nadzorom hrupa, zlasti v prostorih neposredno nad garažo. Ko so vodila garažnih vrat postavljena vodoravno, motorju ni treba vleči s toliko sile, da bi odprl vrata, s čimer se zmanjša hrup. Tihi motor drsnih garažnih vrat bi lahko zelo cenil lastnik stanovanja, katerega otroška spalnica je tik nad garažo.

Dvižna garažna vrata – hitro vzdrževanje

Dodatna prednost drsnih garažnih vrat vključuje enostaven dejavnik vzdrževanja. Če je bila plošča na garažnih vratih poškodovana, se popravila strojne opreme, plošče in steze izvedejo hitro, saj je namesto celotnih vrat zamenjana samo ena plošča.

Dvižna garažna vrata – enostavnost uporabe

Dvižna vrata lahko z uporabo motorja odprete ali zaprete ročno ali električno. V primeru, da ste doma ali v podjetju izgubili elektriko, lahko skoraj vsakdo hitro in učinkovito izvede odpiranje drsnih garažnih vrat. Pri vodoravni progi imate manj sile, da odprete vrata, kot pri dviganju garažnih vrat navpično kot pri običajnih garažnih vratih.

Ne glede na izbrani model garažnih vrat si vsi želimo biti prepričani v trajnost in dolgo življenjsko dobo garažnih vrat. Tudi na tistih modernih, ki se odpirajo na dotik ali na daljavo. Podjetja si močno prizadevajo, da bi bila garažna vrata odporna, zato izbirajo najboljše materiale, različne namestitve motorjev in predvsem takšna, ki bodo sovpadale in postale del vašega doma ali poslovnega prostora.

Dandanes večina stremi k temu, da bi bila garažna vrata stilsko usklajena z vsemi ostalimi elementi hiše. Ne boste verjeli, lahko so tudi v imitaciji betona.

Avtor