Cenik PVC oken

Visokokakovostno stavbno pohištvo po ugodnih cenah

Za večje udobje doma lahko poskrbite na več različnih načinov. Morda je dovolj le nakup nekaj kosov pohištva, ki bodo bolj po vašem okusu. Včasih že z majhnimi spremembami lahko popolnoma spremenite videz vašega doma in tako vplivate na izboljšano počutje.

Pogosto pa se zgodi, da je pomanjkanje udobja v domačem okolju posledica nekvalitetnega ali starega in dotrajanega stavbnega pohištva. Pri zamenjavi posameznih kosov pa je težko spregledati visoke stroške, ki pri tem nastanejo, še posebej v primeru kompletne zamenjave stavbnega pohištva. Če iščete lesena notranja vrata cena lahko igra pomembno vlogo.

Da bi si pridobili vsaj približen vpogled v stanje na trgu oken in vrat, lahko za začetek prelistate prodajne kataloge različnih proizvajalcev, ki med drugim objavljajo cenik PVC oken, v katerem so navedeni predvideni  končni zneski. A pri tem se zavedajte, da boste največ konkretnih informacij izvedeli direktno pri prodajalcu, saj so v katalogih običajno navedeni izračuni samo za najbolj prodajane modele.

Notranja vrata cena

Notranja vrata: cena v katalogu ni vedno realna

Kljub temu, da je za prve okvirne izračune zelo koristno pregledovanje katalogov, pa se morate tudi zavedati njihovih številnih pomanjkljivosti. Največja in najbolj očitna pomanjkljivost katalogov je zagotovo to, da so preprosto preobsežni. Povprečen kupec si bo zagotovo težko ustvaril nek splošni vtis o končnih stroških, če se bo moral prebiti skozi dvesto in več različnih izdelkov.

Običajno velja tudi, da je v katalogih za notranja vrata cena oblikovana na podlagi podatkov o najbolj prodajanih modelih. Vendar so za najbolj prodajane modele običajno upoštevani zgolj podatki pridobljeni v nekem določenem obdobju oziroma sezoni, kar pogosto velja tudi za cenik PVC oken in podobne kataloge. Večina ozaveščenih prodajalcev bo seveda ta podatek tudi vsakič navedla v svojih katalogih, letakih in podobnih promocijskih publikacijah.

A pogosto se zgodi, da marsikateri ponudnik tega podatka ne navede, zato se ustvari napačen vtis o realnih zneskih. Da bi se izognili nepotrebnim nesporazumom si po pregledu kataloga označite nekaj izbranih modelov, ki so vam najbolj všeč in o njih povprašajte prodajalca direktno. Pokličite jih ali pošljite svoje povpraševanje prek elektronske pošte, v kateri lahko natančno navedete vse konkretne serijske modele in tako neposredno izveste, koliko v resnici znaša za notranja vrata cena.

 

Lesena notranja vrata: cena je odvisna od vseh dodatnih elementov

Če živite v stanovanju in bi radi zamenjali svoja vhodna notranja vrata, cena lahko vsebuje vse dodatne elemente, ki so ključnega pomena za zagotavljanje boljše varnosti. Obstaja namreč velika razlika med navadnimi oziroma klasičnimi notranjimi in protivlomnimi vrati.

Protivlomni modeli imajo namreč zaradi boljše funkcionalnosti jeklene okvire in jeklene sidirane podboje, obenem pa so še mnogo težja. Zaradi svoje kompleksnejše strukture in višje skupne teže je vgradnja zelo zapletena in lahko vzame kar veliko časa. Tudi zato je za protivlomna notranja vrata cena višja, saj zahtevajo strokovno montažo, ki običajno ni všteta v končni znesek.

Kaj vključuje cenik PVC oken?

V informativni izračun, ki ga običajno vidite v katalogih, je najpogosteje zajet povzetek stroškov uporabljenih materialov, v nekaterih primerih pa je v njem upoštevan tudi popust. Vendar tudi v tem primeru raje preverite realne končne zneske pri samem ponudniku, saj zelo pogosto zneski, ki so navedeni v katalogu, ne vsebujejo DDV-ja ali stroškov montaže in dostave.

Vglavnem pa cenik PVC oken odraža stroške za tri glavne sestavne elemente, in sicer so to: okovje, steklo in profil. Koliko boste v resnici na koncu plačali, je torej predvsem odvisno od same kvalitete vsakega posameznega elementa, ki ga naročite. Da bi dobili realno sliko o končnih stroških, k navedenim zneskom prištejte še stroške dodatnih in zaključnih del ter stroške demontaže starih oken in montaže novih.

Cenik PVC oken

Kako si lahko s premišljeno izbiro zagotovite nižjo ceno?

Kot smo že omenili, cenik PVC oken odraža stroške vsakega posameznega elementa in je odvisen od same kvalitete uporabljenih materialov ter njihovih lastnosti. Od teh je tudi odvisna garancija in življenjska doba. Za vse, ki bi želeli čim ugodnejši nakup, pa obstaja nekaj splošnih dejavnikov, ki lahko vplivajo na znižane stroške.

Z izbiro osnovne zasteklitve, ki je običajno dvojna, uporabljeni material pa termopan steklo, boste plačali manj, kot če se odločite za trojno zasteklitev. Razlika je seveda v tem, da trojna zasteklitev zagotavlja boljšo toplotno izolacijo, saj se pri tej poleg troslojnega termopan stekla uporabljajo tudi širši profili. Na cenik PVC oken pa vpliva tudi barva. Če iščete ugodnejšo rešitev, ostanite pri beli barvi. Za bela okna boste namreč odšteli manj, kot če se odločite za različne dekorje ali imitacije.

 

Pred nakupom zaprosite za informativni izračun

Zaradi vseh opisanih dejavnikov se torej ne morete vedno zanašati izključno na objavljeni cenik PVC oken, če želite konkretno oceno končnih stroškov. To lahko storite tudi na prodajalčevi spletni strani, saj ima veliko ponudnikov na voljo posebne kontaktne obrazce, v katere vpišete svoj elektronski naslov in oddate sporočilo. V njem lahko navedete točno določeni model, ki vas zanima in zaprosite za brezplačno ponudbo in informativni izračun.

Če kljub natančnemu pregledu kataloga še vedno ne veste, za kateri model bi se odločili, izkoristite možnost brezplačnega osebnega svetovanja, ki vam je na voljo pri marsikaterem prodajalcu.

Avtor