Kako so pritrjene viseče omarice za dnevno sobo?

Dnevna soba je osrednji prostor skoraj vsakega domovanja, zato je pomembno, da je opremljena tako, da se boste v njej dobro počutili. V zadnjem času so zelo priljubljena izbira za dnevno sobo viseče omarice, ki prostoru dajo moderen pridih, hkrati pa so tudi zelo funkcionalne in prijazne za stanovanja vseh velikosti in oblik. Marsikoga pa od odločitve za viseče omarice odvrne njihovo pritrjanje, zato si poglejmo, kako so pritrjene viseče omarice za dnevno sobo.

Obstaja več različnih načinov pritrjanja

Na srečo marsikoga, obstaja več različnih načinov pritrjanja visečih omaric za dnevno sobo. Način pritrjanja omaric je odvisen predvsem od vrste in velikosti viseče omarice, materiala, iz katerega je izdelana, ter od podlage, na katero bo pritrjena. Najpogosteje se viseče omarice pritrja s posebnimi vijaki, za katere so v ohišju omarice že pripravljene luknje na posebnih mestih.

Za večje viseče omarice mnogi izberejo pritrjanje s pomočjo kovinskega vodila, ki ga pritrdijo v steno. To vodilo sicer ni skrito očem v tolikšni meri kot so običajni vijaki, je pa namenjeno predvsem večjim visečim omaricam, katerih nosilnost je nekoliko večja, saj poskrbi, da se teža porazdeli na več opornih točk.

omarice-za-dnevno-sobo-1

Da bodo omarice čim bolj varno nameščene vam priporočamo, da si za pritrditev viseče omarice za dnevno sobo vzamete čas in jo izvedete v več manjših korakih, saj boste tako poskrbeli za dodatno varnost in preprečili, da bi pozneje omarica zaradi slabega pritrjanja koga poškodovala. Veliko lahko naredite že s tem, da vijaka ne privijete neposredno v steno, ampak, da vanjo najprej izvrtate luknjo, vanjo vložite zidni vložek in šele nato pritrdite vijak na omarico in v steno.

Pozanimajte se o poteh električne in vodovodne inštalacije

Preden pa začnete zagnano vrtati v steno, pa si dobro oglejte steno inštalacij v vašem domu. Vsekakor si med vrtanjem ne želite prestreči poti električni ali vodovodni napeljavi, zato je natančen pregled sheme obvezen korak, pred začetkom vrtanja, še boljše pa je, če si shemo ogledate že pred nakupom pohištva, saj ga boste v primeru, da šele ob vrtanju ugotovite, da na steni, na kateri ste si zamislili vrtanje, poteka električna napeljava, težko vrnili, oz. zamenjali.

omarice-za-dnevno-sobo-2

Naj ima kvaliteta prednost pred kvantiteto

Nenazadnje pa naj ima pri nakupu viseče omarice za dnevno sobo prednost kvaliteta. Ravno ta bo odločala, ali bo viseča omarica čez nekaj let postala povešen in nezanimiv kos pohištva, ali pa bo ponosno kraljevala in lepšala dnevni prostor, hkrati pa vam tudi funkcionalno dobro služila.

Avtor