cevna izolacija

Kakovostna cevna izolacija je ključni faktor pri varčevanju z energijo

Živimo v časih, ko se vse draži, pa niti ne govorimo toliko o materialnih stvareh (hrana, higienski pripomočki ipd.) temveč o energentih, elektriki ipd., kar ste zagotovo občutili na lastni koži, ko ste morali plačati račune za elektriko, za vodo in podobne stvari, ki jih pač mora plačati vsako gospodinjstvo. Energija dandanes res ni več poceni, zato si vsak prizadeva za to, da je porabi čim manj – pri tem vam je lahko v veliko pomoč izolacija energetskih sistemov, ki opazno zmanjša mesečne račune. Pomembno pa je tudi, da vso energijo, ki jo dejansko porabite, izkoristite kolikor se le da.

Zakaj je cevna izolacija odlična odločitev?

Če želite kar najbolje izkoristiti energijo, potem je cevna izolacija zagotovo nujen korak (odlično se obnese predvsem armaflex izolacija) na poti k manjšim zneskom na položnicah. Z izolacijo cevi boste poskrbeli za dosti manjšo porabo energije in imeli veliko manjše stroške pri ogrevanju ter koriščenju tople vode, seveda pod pogojem, da je cevna izolacija izvedena pravilno. Preden se odločite za omenjeno investicijo dobro preglejte ponudnike na trgu, saj bodo le kakovostni ponudniki opravili delo tako, kot je treba. Nepravilno izvedena izolacija vam lahko povzroči več škode kot koristi, predvsem pa boste porabili veliko več denarja, kot bi ga sicer, saj boste morali izolacijo verjetno kmalu popravljati ipd. Izolacija mora biti ravno prav elastična, obenem pa mora imeti močno odpornost na lomljenje. Njena površina mora biti čvrsta in odporna na morebitne mehanske poškodbe ter gradbene materiale, ki lahko pridejo v stik z njo. Paziti morate tudi na to, da je armaflex izolacija (kot tudi vsaka druga) izdelana iz materialov, ki ne škodujejo okolju oz. niso ekološko sporni.

cevna izolacija
Z izolacijo cevi boste poskrbeli za dosti manjšo porabo energije in imeli veliko manjše stroške pri ogrevanju ter koriščenju tople vode, seveda pod pogojem, da je cevna izolacija izvedena pravilno.

Se sprašujete, ali je res tako velika razlika v porabi energije, če se odločite za cevno izolacijo oz., če je nimate? Naj vam odgovorimo s primerom – dvostanovanjska hiša ima kotlovnico, ki vsebuje približno 25–30 tekočih metrov cevi, ki niso izolirane. Vaša energijska izguba toplote je v tem primeru enaka oddajanju toplote treh ali celo štirih radiatorjev srednje velikosti. To pomeni, da boste v eni kurilni sezoni odšteli zares veliko vsoto denarja (in to povsem po nepotrebnem!), tudi ne boste izkoristili toplote, kot bi jo lahko. Z drugimi besedami: računi za elektriko bodo enormni, sami pa v bistvu velik del (plačane) energije sploh ne boste izkoristili. Kot bi torej metali denar skozi okno.

Cevna izolacija je tako odlična rešitev za vaše gospodinjstvo, če si želite zmanjšati mesečne stroške, poleg tega pa izolacija cevi pomeni tudi zmanjšanje prenosa zvoka. Obenem izolacija cevi preprečuje pojav kondenzacije. S cevno izolacijo (izberite denimo armaflex izolacijo) torej zmanjšate mesečne stroške ter prihranite kar nekaj časa in svojih živcev.

Armaflex izolacija je prava izbira za ogrevalne sisteme

Cevno izolacijo je potrebno narediti tudi pri ogrevalnih sistemih, saj le tako ohranimo temperaturo medija v cevi, temperaturo okolice, v kateri se cevi nahajajo in tako prihranimo na toploti in energiji. Omenjene cevi se običajno izolira s fleksibilno elastomerno peno, ki je iz armaflexa. Pri večjih toplo- in parovodih, kjer temperatura preseže 50 stopinj pa se toplotna izolacija izvede s stekleno ali kameno volno, zaščiti pa se jih z aluminijasto pločevino.

Sicer pa se toplotna izolacija lahko izvede na objektih, ki so še v fazi gradnje, ali pa na objektih, ki se prenavljajo. Pri že obstoječih objektih je fino, da se toplotno izolacijo izvede s čim manj posegi v sam objekt in v najkrajšem možnem času.

Izberite kakovostnega ponudnika, ki se ukvarja z izolacijami

cevna izolacija
Če želite kar najbolje izkoristiti energijo, potem je cevna izolacija zagotovo nujen korak.

Najbolje je, da ima ponudnik izolacij že nekaj let izkušenj, saj ste le tako lahko prepričani, da resnično ve kaj dela. Sistemi vgradnje izolacije, materiali ipd., se z leti razvijajo, zato je potrebno nenehno izobraževanje ponudnikov in spremljanje novosti na trgu, saj vam lahko izvajalci le tako ponudijo zares kakovostne storitve.

Pri Izolaciji Biček se lahko dogovorite za različne vrste izolacij in to po ugodnih cenah (za več informacij kontaktirajte Izolacije Biček), zato nikar ne odlašajte. Ponujajo vam toplotne izolacije cevi centralne kurjave, izolacijo ogrevalnih, hladilnih in prezračevalnih sistemov, izolacijo zalogovnika, zvočno izolacijo, izolacijo vodovodnih cevi in cevno izolacijo. Cevna izolacija je bila že kar podrobno opisana v članku, prav tako smo nekaj besed namenili toplotni izolaciji, o vseh ostalih vrstah izolacije pa lahko več informacij dobite na njihovi spletni strani, ali pa jih obiščete osebno.

Cevna izolacija (odlična je npr. armaflex izolacija) je naravnost prava odločitev za vse, ki si želite prihraniti kar nekaj denarja pri mesečnih stroških za energijo, obenem pa boste s tem pokazali, da vam je mar za okolje. V časih, ko se soočamo z nenehnimi podražitvami vseh mogočih stvari se vsak privarčevan evro še kako pozna, zato nikar ne odlašajte in se še danes pozanimajte, kako bi lahko v najkrajšem možnem času izolirali cevi v svoji hiši. Izolacije Biček so dober primer kakovostnega ponudnika omenjenih storitev, seveda pa lahko za še več ponudnikov pobrskate po spletu.

Written by