ALU vrata

Zakaj priporočamo izbiro ALU vrat?

ALU vrata so moderna vrata izdelana iz aluminija, zato so ALU vrata lahka in trdna, saj gre za nerjavečo kovino, ki se pri gradnji največ uporablja. Taka vrata so zelo moderna in lepa ter se jih uporablja prav v vseh stavbah, razen, če se odločite za starinski stil na podeželju, kjer lahko uporabite kombinacijo lesenih in aluminijastih vrat zaradi izgleda. Moderne stavbe in poslovne stavbe pa imajo dejansko samo ALU vrata, ki imajo minimalističen moderen izgled in pritegnejo vsako oko. Ta vrata so varna, ker imajo tri točkovno zaklepanje, lahko pa so tudi pametna. V kombinaciji s steklom vam bodo v prostor pričarala čudovito svetlobo in barve, če se odločite za posebne dodatke in dekoracijo.

Katera ALU vrata priporočamo?

ALU vrata so vedno izdelana po naročilu glede na vhod v stavbo in so lahko enokrilna ali dvokrilna. Nujno je preveriti, v katero smer se morajo odpirati, da izberete prava, vendar vam bo pri tem pomagal mojster, ki bo preveril gradbeni načrt ali pršel do vas preveriti stara vrata, ki jih boste zamenjali. Aluminijasta vrata priporočamo zato, ker so izjemno trdna in kakovostna, ne rjavijo ter so zelo lahka. Ta vrata se ne morejo skriviti. Odporna so proti vetru in udarcem.

ALU vrataVsaka ALU vrata morajo biti dobro izolirana, da ne prepuščajo toplote in so energijsko varčna, kar tudi predpisujejo standardi za novodobno gradnjo ali prenovo starejših stavb. Pri ALU vratih je ta prednost, da lahko sestavite svoja vrata in sicer lahko izbirate barvo vrat, dekoracijo, kljuko in dimenzijo. Ta vrata so tudi požarno izjemno varna ter dodatno protivlomno ojačana, zato skozi njih ne bo nihče prišel z nobenim orodjem.

Klasična ALU vrata, kdaj jih izbrati?

Klasična ALU vrata so največkrat izbira mnogih, saj so izdelana s preprostimi osnovnimi in modernimi linijami, zato so zelo lepega izgleda. Taka vrata sodijo skoraj na vsak objekt, tudi na starejše in že obstoječe. Največkrat so kombinirana s steklom, da v hodnik spustijo svetlobo in zaradi tega ni potrebno prižigati luči, zato boste dodatno prihranili na elektriki in ne samo na ogrevanju.

Ko izbirate klasična ALU vrata, boste naleteli na več odtenkov. Najrajši pa ljudje izberejo temno sive in črne ali srebrne odtenke, saj so to moderne barve, ki se skladajo z moderno in klasično gradnjo stavb. Taka vrata so primerna tudi za sodobne stavbe za vhodna in za stranska vrata.

Ta vrata so odlično toplotno in zvočno izolirana. Izdelana so iz visoko kakovostnih materialov, ki so odporna na vse zunanje vremenske vplive. Steklo je tri slojno in kakovostno ter dobro izolirano, da ni toplotnih mostov. Izbirate pa lahko v štirih klasičnih barvah.

Kdaj izbrati trendovski dizajn vrat?

Trendovska ALU vrata so namenjena tistim, ki si želite strogih in trendovskih linij sodobnega dizajna. V letu 2022 gre ta trend še bolj v to smer. Ta vrta so izdelana s čim manj linijami in dodatki, da zglodajo moderno ter prestižno in minimalistično, kot je zadnja leta trend pri gradnjah modernih stavb. Taka vrata lahko izberete za svoje moderno stanovanje, hišo ali za poslovno stavbo. Seveda vam ji bodo izdelali po meri. Zbrali boste lahko tudi barvo in kljuko. Največkrat se kombinirajo tudi z majhnimi steklenimi detajli, skozi katera seva svetloba in osvetljuje prostor za vrati.

Premium vrata so namenjena za pasivne hiše

Premium ALU vrata so posebnega izgleda in imajo veliko možnosti kombinacij kljuk, dizajnov, dodatkov, stekla ter barv. Pri njih je značilno, da kombinirajo svetlobo in nadsvetlobo, ki dajeta tem vratom in prostorom v hiši poseben čar. Gre za moderen dizajn, ki je usklajen z moderno gradnjo pasivnih in nizko energijskih hiš, ki so montažne ali izdelane iz drugih naravnih materialov sodobnega izgleda.

ALU vrataKako opremiti vrata?

Vsa ALU vrata imajo 3 letno garancijo na kakovost in izgled. Proizvajalec zagotavlja, da jih lahko vzdržuje po potrebi in menja določene dele, če se pokvarijo, kar pa se zgodi zelo redko. Imajo tudi tri točkovno zaklepanje, zaradi česar so izjemno varna. So neuničljiva ter odporna na korozijo. Sonce in dež jim ne škodita.

ALU vrata z lahkoto očistite po otrebi, če se zamažejo jih enostavno obrišete s krpo in vodo. Drugače ni potrebno nobeno vzdrževanje, ker so tako zaščitena, da so odporna proti vsemu, tudi proti kemikalijam. Tudi veter bodo odlično zadržala.

Vsaka ALU vrata lahko dodatno opremite na primer s komornikom ali žaluzijami za poleti, s senčnikom in verando, kakor vam je najljubše. Lahko pa jih pustite take, kot so, pa bodo vseeno super služila vašemu namenu. Ta vrata varujejo dom pred vlago, mrazom, nepridipravi in prevročim soncem.

Aluminijasta vrata so izjemno dobro izolirana in bodo zadržala skoraj vsak hrup s ceste in ulice, zato boste za temi vrati imeli resničen mir in se boste doma počutil varno ter dobro. Ta vrata omogočajo izjemno kakovostno bivanje ter prihranek energije. V primeru, da bi si želeli pametna vrata za vaš pameten dom, se o tem pozanimajte pri prodajalcu in dogovorili se boste o posebnim možnostih, ki so vedno bolj aktualna, saj moderna vrata lahko nadzirate na daljavo, jih opazujete in odklene ali zaklenete. Delujejo pa lahko tudi na prstni odtis ali vaš obraz in glas.

Avtor