obdelovalni stroji za les

Obdelovalni stroji za les po ugodnih cenah

Les in izdelki iz lesa v zadnjem času zopet pridobivajo na svoji priljubljenosti. Vendar pa obdelava lesa zahteva uporabo posebne opreme in orodja. Različni obdelovalni stroji za les so tako nepogrešljiva oprema vsakega lesnopredelovalnega obrata, pa naj gre za manjšo privatno delavnico ali večje industrijsko podjetje. Kakovostni obdelovalni stroji za les so namreč osnovni pogoj za izdelavo vrhunskih izdelkov iz lesa. Zato je še kako pomembno, kakšno opremo boste izbrali za svojo delavnico. Pri svojem delu boste namreč z njihovo pomočjo postali še bolj suvereni, o kakovosti vašega dela pa bodo pričali kar sami končni izdelki.

Obvezna oprema vsakega resnega obrtnika

Osnovni obdelovalni stroji za les niso del nadstandarda, temveč zagotavljajo bolj kakovostno in hitrejše delo. Z njihovo pomočjo bo predelava in obdelovanje lesa potekala veliko bolj optimizirano, končna podoba izdelkov iz lesa pa bo veliko bolj dodelana in privlačna. Ponudba opreme za obdelavo lesa je izredno široka, uporablja pa se jo v čisto vseh korakih lesnopredelovalnega procesa – vse od začetnih faz obdelave materiala, pa vse do finih zaključnih del.
Vsi obdelovalni stroji za les seveda niso primerni za vsakega. Tako na primer manjše privatne lesarske delavnice ne potrebujejo tistih najzmoglivejših strojev, ki omogočajo popolno avtomatizacijo procesov obdelave lesa in se jih uporablja v velikih industrijskih obratih. Njihove potrebe namreč še zdaleč niso tako velike, zato bi taki stroji za njih predstavljali zgolj potrato prostora, energije in denarja. Pred nakupom se zato raje posvetujte z izkušenimi svetovalci.
Pri podjetju Lestroj d.o.o. vam bodo na podlagi več kot 30 let znanja pomagali izbrati tiste lesnoobdelovalne stroje, ki jih vaše podjetje nujno potrebuje. Le skrbno izbrani obdelovalni stroji za les bodo pomembno doprinesli k izboljšanju celotnega delovnega procesa in vplivali na boljše končne rezultate. V njihovi ponudbi boste lahko izbirali med obdelovalnimi stroji za les vseh svetovno priznanih proizvajalcev – SCM, Mini Max, Stefani, DMC, Morbidelli,  Koch, Reignmac, Maggi, Rehnen, Cenaturo, Osama Technologies in vsi drugi, ki prisegajo na veličino tehnološkega napredka. Če ne želite sklepati kompromisov, hkrati pa za svoj denar dobiti le najbolj vrhunsko opremo, potem je podjetje Lestroj d.o.o. pravi naslov za vas. Po najbolj ugodni ceni boste namreč vašo delavnico opremili tako, da bo le ta omogočala kar najbolj optimalno proizvodnjo.

Obdelovalni stroji za vsakogar

Kateri obdelovelni stroji za les bodo prav prišli tudi v vaši delavnici je odvisno predvsem od narave, tipa in obsega vašega dela z lesom. Pred samim nakupom se je zato potrebno vprašati, katere obdelovalne procese sploh izvajate v vašem lesnoobrtnem podjetju. Nekatera podjetja potrebujejo lakirne kabine, okenske centre, različne peči, nanašalce lepila in olja ter druge namenske naprave.

Zagotovo pa prav vsako podjetje, ki se ukvarja z obdelavo lesa za uspešno delo potrebuje najrazličnejše žage, kombinirke, rezkalne stroje in stružnice ter delovne mize. Zelo priporočljivi so tudi drobilci, ki drobijo različne proizvodne ostanke in tako omogočajo njihovo lažje odstranjevanje iz same proizvodne. Kot zanimivost pa naj omenimo vedno bolj priljubljene briketirke – stroje, s katerimi odpadno žagovino stisnete v kurilne brikete in tako lesnim ostankom ponovno zagotovite pomembno vrednost.

Prednost nakupa obdelovalnih strojev za les pri podjetju Lestroj d.o.o. je tudi njihova angažiranost do strank in kakovostno individualno svetovanje. Z nakupom ustreznih strojev boste prihranili in na enostaven način povečali produktivnost in kar najbolje izkoristili material v vašem obratu. Poleg tega pa vam bo njihova ekipa izkušenih serviserjev vedno stala ob strani in za vas opravila montažo ter skrbela za brezhibno delovanje nove tehnološke opreme.

Obdelovalni stroji za les in napredna tehnologija

Obdelovalni stroji za les, ki jih dobite pri podjetju Lestroj d.o.o. so opremljeni z najnovejšo tehnologijo, ki vam bo še dodatno pomagala pri poenostavitvi celotnega delovnega procesa, hkrati pa izboljšala končne rezultate. Najbolj tehnološko dovršeni obdelovalni stroji za les so zagotovo najzahtevnejši CNC stroji za večje proizvodne obrate, ki omogočajo popolno avtomatizacijo in ponovljivost samega procesa.

obdelovalni stroji za les 1Z napredno tehnologijo pa so prav tako opremljeni tudi stroji iz hobi programa, namenjeni domačim mojstrom ter enostavnejši in manjši modeli posameznih ali kombiniranih obdelovalnih strojev za les. Posebej tehnološko izpopolnjeni pa so vrhunski laserski stroji, ki premorejo ogromno dodatne opreme. Z njihovo pomočjo lahko iz lesa režete najrazličnejše vzorce ali pa vanj gravirate poljubne napise ali motive. Laserskim strojem se po natančnosti ne more približati nobena druga oprema. Njihova preciznost in dovršenost pa zahteva strokovno ravnanje in napredno znanje. Zato vam pri podjetju Lestroj d.o.o. poleg strokovnega svetovanja, transporta in montaže, omogočajo še posebno izobraževanje za uporabo stroja.

Spoštujmo les

Ljudje že stoletja izkoriščamo les za najrazličnejše namene. Gre za odlično obnovljivo dobrino narave, ki omogoča številne aplikacije in pestre možnosti uporabe. Dejansko lahko v najrazličnejše namene uporabimo prav vsak košček lesa – leseno pohištvo, kurjava, celo pri gradnji hiš je les kot material vedno pogosteje zastopan. S pomočjo obdelovalnih strojev pa le še dodatno oplemenitimo les kot surovino in mu dodamo novo uporabno vrednost. Le cenjenje neskončne veličine lesa lahko vodi v njegovo spoštljivo in skrbno obdelavo, katere rezultat je vrhunski končni izdelek – kolikor damo, toliko tudi dobimo.

Avtor