motorne žage

Motorne žage – izberite ustrezni model za svoje delo

Eden izmed glavnih pripomočkov vsake domače garaže so tudi motorne žage. Gre za izjemno uporabno orodje, ki se lahko uporabljajo za različne namene, zato je zelo pomembno, da izberete tisti model, ki vam popolnoma odgovarja in zadovolji vsem potrebam vašega dela. Ne glede na naravo vaše dejavnosti, pa je ključno, da so motorne žage zanesljive, enostavne za uporabo in združujejo napredne tehnologije, ki prispevajo k enostavnejšem in uporabniku prijaznejšem delu.

Če si želite pri svojem delu uporabljati najboljše delovno orodje, vam svetujemo nakup motorne žage Husqvarna, ki izpolnjujejo najvišje kriterije kakovosti in delovne uporabnosti. Te so namenjene različnim uporabnikom in načinom dela, zato se pri nakupu obrnite na njihovega strokovnjaka, ki vam bo zagotovo znal kar najbolje svetovati.

Katero motorno žago izbrati?

Na trgu obstaja več različnih serij motornih žag, ki so namenjene različnim uporabniškim potrebam. Podjetje Husqvarna, ki je eno vodilnih proizvajalcev vrhunskih motornih žag je za svoje kupce razvilo naslednje serije tega izjemno uporabnega delovnega orodja:

  • Homeowner serija je več kot idealna za domače uporabnike, saj je v prvi vrsti namenjena nezahtevnemu urejanju zelenih površin, predelom okrog hiše, na vrtu, v sadovnjaku in vinogradu. Z motornimi žagami iz te serije se lahko lotite tudi enostavnega dela z lesom. Glavne prednosti so enostavna uporaba ter majhnost in okretnost. Primerne so za različna nezahtevna dela.
  • Professional serija je prava izbira za vse napredne uporabnike, ki si pri svojem delu želijo zares zmogljivo orodje, ki je brez težav sposobno opraviti daljše in bolj zahtevno delo. Značilnost teh motornih žag so daljši meč, večji, bolj zmogljiv motor in posebej prilagojena zasnova za kar največjo zmogljivost in vzdržljivost.
  • Heavy-duty serija združuje motorne žage za najzahtevnejše naloge. Namenjene so različnim najbolj zahtevnim nalogam. V te izjemno zmogljive in napredne naprave so vgrajeni najmočnejši motorji, pohvalijo pa se lahko z robustnim ohišjem in najdaljšimi meči. Motorne žage iz te serije so še posebej priljubljene med gozdarji, ki pri sečnji potrebujejo zmogljivo delovno orodje z visoko učinkovitostjo in zmogljivim delovanjem.
  • Battery-powered serija pa predstavljajo okolju prijazne žage. Te namreč za svoje delovanje namesto bencina uporabljajo električno energijo. Odlikuje jih tiho delovanje in relativno visoka zmogljivost. Ker ne vsebujejo škodljivih izpustov, so primerne za uporabo v urbanih in občutljivih okoljih, kot so okolica vrtcev, šole in bolnišnice ter javni parki in mestne zelene površine.

motorne žage 1

Husqvarna motorne žage

Podjetje Husqvarna je svojo prvo motorno žago lansiralo leta 1959, danes pa njihovo orodje slovi po izjemni kvaliteti in številnih tehnoloških prednostih in izboljšavah, ki uporabniku omogočajo kar najboljšo izkušnjo dela. Med njihovimi najboljšimi izboljšavami in tehnloškimi prilagoditvami so:

  • avtomatski uplinjač AutoTune 3.0 za optimalno moč: motorne žage Husqvarna nimajo ročnega nastavljanja uplinjača. Ta avtomatska prilagoditev motorju zagotavlja optimalno moč in delovanje, vam pa kar najbolj učinkovito delo. Celoten sistem delovanje se sicer prilagaja različnim dejavnikom, ki vplivajo na delovanje motorja in tako poskrbijo za optimalno delovanje in prvovrstno uporabniško izkušnjo.
  • Air Injection: gre za centrifugalni sistem, ki čisti zrak in tako poskrbi za manjšo obrabo in daljše čiščenje filtra. Na ta način pa se podaljša življenjska doba komponent motorne žage.
  • sistem za mazanje ves čas zagotavlja nemoteno delovanje meča in verige. Za mazanje pa poskrbi posebna oljna črpalka.
  • ohišje iz magnezija poskrbi za kar največjo vzdržljivost in daljšo življenjsko dobo vaše žage. Ta je tudi bistveno bolj odporna, tudi v najtežjih delovnih pogojih.
  • LowVib protivibracijski sistem je patentirana prilagoditev Husqvarna motornih žag, ki uspešno zmanjšuje tresljaje med delom in tako poskrbi za udobnejšo in manj utrujajoče delo, tudi pri dolgotrajni uporabi.

Stavite na najboljše

Če si pri svojem delu želite delati le z najboljšim orodjem, potem vam brez dvoma svetujemo nakup delovnih pripomočkov Husqvarna. Njihova motorna žaga namreč združuje vse uporabniške prednosti, ki bodo poskrbele za vrhunsko opravljeno delo, odlične končne rezultate in vaše udobje med delom. Za pomoč pri nakupu pa se lahko vedno obrnete na njihove strokovnjake, ki vam bodo pomagali do izbire popolnega orodja za vaše delovne potrebe.

Avtor